2ns-jani-konferenssi

2NS – elämää hyvien etujoukoissa

Second Nature Security on tietoturvayhtiö, jonka asiantuntijuutta käytetään haastavissa ja syvää osaamista vaativissa kohteissa. 2NS:lle etsitään ensisijaisesti ihmisiä, joilla on halu seisoa hyvien etujoukoissa kyberuhkia vastaan ja kiinnostus käyttää taitojaan eettisesti asiakkaiden tietoturvan parantamiseksi.

2NS:lla halutaan vaalia ihmisläheistä työskentelykulttuuria. Sitä sellaista, mikä saa tulemaan mielellään töihin. Sen vuoksi uutta työkaveria ei etsitä vain CV:n perusteella vaan porukan jatkoksi halutaan tyyppi, joka soljahtaa hyvin 2NS:n tekemisen tyyliin.


”Kiitos!”

Haastattelin Lauria, joka aloitti työnsä 2NS:llä reilu vuosi sitten. Kysyin, miksi hän on täällä viihtynyt ja sain vastauksen salamana. Hän sanoi arvostavansa ennen kaikkea työpaikkansa ihmisläheisyyttä. Käytännössä se näkyy arjessa niin, että työntekijät eivät ole resursseja vaan yksilöitä, joita yhdistää rakkaus tietoturvaan. Hyvä työ ei jää huomaamatta ja siitä kiitetään vilpittömästi.

2NS:lla ei tavoitella pikavoittoja. Tulosta ei revitä kenenkään selkänahasta, sillä täällä ymmärretään, että onnellinen työntekijä on paras työntekijä. Yritys on työntekijöidensä omistuksessa, joten kukaan ulkopuolinen ei sanele sääntöjä. Vaikka kasvua tavoitellaan, sitä ei haluta hinnalla millä hyvänsä. Eikä varsinkaan kenenkään hyvinvoinnin tai hyvän yhteishengen kustannuksella.


Tiedäthän; mitä enemmän tiedät, sitä vähemmän tiedät

Keilarannassa työskentelee joukko alan parhaimmistoa. 2NS:n ihmiset ovat menestyksestään huolimatta säilyttäneet nöyrän asenteensa. Kaikilla on omat vahvuutensa, joita saa hyödyntää omassa työssään ja muita auttamalla. Tässä porukassa on tärkeää tunnistaa myös omat heikkoutensa, sillä besserwisseröinnille ei täällä ole tilaa.


Reaktionopeus kohdallaan

Kysyin Laurilta myös, mitkä asiat vaatisivat vielä kehittämistä. Kysymystä seurasi pitkä hiljaisuus, jonka päätteeksi Lauri totesi, että kaikki kehittämistä vaativat asiat ovat jo nytkähtäneet eteenpäin sen jälkeen kun hän keskusteli niistä keväällä esimiehensä Janin kanssa. Harva työpaikka kykenee reagoimaan ongelmiin välittömästi, mutta täällä se ei tunnu olevan mitenkään tavatonta. Ihmisiä ei ainoastaan kuunnella, vaan 2NS:lla myös kääritään hihat ja ryhdytään toimeen.


Ei pelkkää leipätyötä

2NS:llä kaikenlainen byrokratia ja organisaatiollinen sääntely on myrkkyä. Koska ihmiset itse tietävät mikä on heille ominaisin tyyli tai rytmi, porukan annetaan työskennellä joustavasti omien vahvuuksien mukaisissa olosuhteissa. Joku voi halutessaan tehdä hommia etänä tai asiakkaille anonyymisti,  kun taas joku toinen ottaa enemmän osaa yhteisölliseen ongelmanratkaisuun ja asiakastyöhön. Koska työ lohkaisee elämästä niin suuren palan, 2NS:llä uskotaan, että siihen tulee suhtautua muunakin kuin pelkkänä leipätyönä.  Kun teet työtä, joka tuottaa sinulle kicksejä ja on sinulle intohimo,  olet todennäköisesti myös onnellisempi elämässäsi kokonaisuudessaan.

 

Teksti: Iida Mustonen

 

Tämä juttu liittyy Eminen ja 2NS:n rekrytointimarkkinoinnin yhteistyöhön. Juttu on kirjoitettu rakkaudesta lajiin, eli kiinnostaviin yritystarinoihin, työpaikkoihin ja työyhteisöihin. Suuhumme ei pistetä sanoja vaan poimimme itse mielestämme tärkeää ja todennäköisesti lukijalle arvokasta tietoa kohdeyrityksestä tai työstä kohdeyrityksessä. Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 12.9.2014 ja sitä muokattu ajankohtaiseksi 14.1.2016. Muokkaukset: Outi Keskinen.


There are no comments

Add yours