codento

Codento – ohjelmistoprojektien muutosagentit

Codento tekee ketteriä ohjelmistoprojekteja yrityksille ja julkishallinnolle. Projektien takana on aina tavoite sujuvoittaa asiakkaan ja loppukäyttäjän arkea. Codenton projektit eivät kuitenkaan ainoastaan tee ohjelmistoista helppokäyttöisempiä, vaan niiden avulla saadaan usein jäykkäänkin ydintoimintaan lisäpotkua, säästetään riihikuivaa ja muutetaan maailmaa pala kerrallaan.

Kehitystä Codentolla tehdään tämä motto kirkkaana mielessä:

”The customer of my customer is always right”.

Kaisaniemen ytimessä kokoontuu joka tiistai 15 codentolaista. Piakkoin toivottavasti lähemmäs parikymmentä, sillä asiakkaita ja työtä näyttäisi riittävän. Sopivuus Codenton työskentelykulttuuriin on yksi tärkeimmistä rekrytointikriteereistä oppimishalun ja osaamisen rinnalla. Millainen Codento on työpaikkana ja minkämoinen tyyppi Codentolla todennäköisimmin viihtyy? Siitä otin selvää eräänä perjantaisena iltapäivänä.

Uteliaisuus tappoi kissan

Tätä sanontaa ei Codentolla allekirjoiteta. Täällä ymmärretään se, että juuri nyt käytössä olevilla teknologoilla ja menetelmillä ei välttämättä enää tehdä parhaita ohjelmistoja viiden vuoden kuluttua. Uteliaisuus on täällä hyve. Uteliaisuus uusia teknologioita, metodiasioita ja ylipäätään ympäröivää maailmaa kohtaan auttaa pitämään codentolaiset askeleen edellä. Codentolaiset ovat laaja-alaisesti orientoituneita tyyppejä, joita kiinnostaa koodaamisen lisäksi mm. demokratia ja avoin data.

Konsultin ammatillista kehittymistä rajoittaa usein se, että henkilökohtainen laskutusaste ei käytännössä mahdollista ajankäyttöä osaamisen kehittämiseen. Codentolla kehittäjän palkkaa ei kuitenkaan määritä henkilökohtainen laskutusaste. Keskinäisiä sparrausmahdollisuuksia viikkopalaverien lisäksi tarjoaa tiivis Slack -keskustelu ja kuukausittaiset ”laatukokoukset” ravintola Kaislassa.

Niin muuttuu maailma, Eskoni

Tiedäthän sen tilanteen kun kaikilla on kädet täynnä töitä, eikä kenelläkään aikaa miettiä, miten asioita voisi tehdä nykyistä paremmin / tehokkaammin / laadukkaammin? Ei Codentollakaan visioida tulevaisuutta yhdessä päiväkaupalla workshopaten, vaan kokoajan ja jatkuvasti itse työssä. Yksi codentolaisia yhdistävä tekijä on halu muuttaa maailmaa. Muutos on mielentila. Itse työssä se näkyy vaihtoehtoisten toimintatapojen pohtimisena ja kokeilemisena, kahvipöytäkeskusteluissa vallitsevien mielipiteiden ja rakenteiden haastamisena.

Ketterä, ketterämpi, Codento

Codentolla tehdään ketterää kehitystä. Toisinaan ”ketterä” ei kuitenkaan vielä ole malli, johon asiakas on tottunut. Tämän vuoksi codentolaiselta vaaditaan lehmän hermojen lisäksi rohkeutta ehdottaa asiakkaalle parasta ratkaisua, vaikka se ei olisikaan ratkaisu, jota asiakas ennalta odottaa. Usein käy niinkin, että codentolaisten ketteryys tarttuu projektien aikana asiakkaaseen ja muihinkin järjestelmiin kuin siihen jota ollaan parhaillaan kehittämässä. Jotain pyrkimyksestä ketteryyteen kertoo myös se, että yksi Codenton perustajista on tätä nykyä lean -valmentaja.

Ei määrä vaan laatu

Codentolaiset kuvailevat työpaikkaansa joustavaksi. Kaivelen vähän syvemmälle ja saan selville, että käytännössä joustavuus tulee esiin mm. mahdollisuutena selvitä ruuhkavuosista suht koht hyvissä voimissa. Töitä tehdään tavoitteellisesti, mutta ei pakkotahdilla. Työmääräarviot projekteihin suunnitellaan yhdessä tekijöiden kanssa, jotta ne ovat realistisia ja niihin on helppo sitoutua. Osa päivittäisestä työstä on sidottu asiakkaan aikatauluihin ja toiveisiin, mutta kaiken paikasta ja ajasta riippumattoman työn voi tehdä silloin kun itselle parhaimmin sopii. Ylityöt ovat säännön sijaan enemmän harvinainen poikkeus.

Codenton kestävän liiketoiminnan ja laadukkaiden lopputulosten takana on rehtiys ja luotettavuus kaikessa tekemisessä. Asiakkaalle ehdotetaan sitä ratkaisua, joka on hänen kannaltaan helpoin ja edullisin, ei sitä, josta yritys saa parhaan katteen.

Triviaa

Tässä lisäksi muutama random-fakta, joiden arvelen sinua potentiaalisena codentolaisena kiinnostavan:

  • Toimitusjohtaja @aukia twiittaa enemmän kuin pääministeri
  • Pääset toimistolta hissillä suoraan metroon tai leffaan
  • Avoin lähdekoodi on Codentolla se juttu, mutta MS Visual Studion osaaminen toisinaan myös tarpeen
  • Codentolaiset pyöräilevät vuodessa noin 28 000 kilometriä

 

Teksti: Iida Mustonen, Emine Oy

Kuvat: Codento

 

Tämä juttu liittyy Eminen ja Codenton rekrytointimarkkinoinnin yhteistyöhön. Juttu on kirjoitettu rakkaudesta lajiin, eli kiinnostaviin yritystarinoihin, työpaikkoihin ja työyhteisöihin. Suuhumme ei pistetä sanoja vaan poimimme itse mielestämme tärkeää ja todennäköisesti lukijalle arvokasta tietoa kohdeyrityksestä tai työstä kohdeyrityksessä.


There are no comments

Add yours