Kuvaus 26.1.2018 _2

Digioiva vie haastavat digiprojektit maaliin ihmisläheisellä otteella

Digioiva on haastavien ja merkittävien digi- ja IT-hankkeiden projektijohtamiseen erikoistunut konsulttiyritys. Tutustuimme jo aikaisemmin toimitusjohtaja Mika Lappalaiseen ja puhuimme siitä, mikä tekee Digioivasta kokeneen projektipäällikön unelmaduunin. Digioiva on kasvanut kahden miehen parivaljakosta viiden huippuosaajan yritykseksi ja kunnianhimoinen kasvu jatkuu.

Nyt valokeilaan nousevat Digioivan arvot omikseen tuntevat tuoreet digioivalaiset projektipäälliköt. Pitkän linjan osaajat Petri Pitkänen, Eeva Riistama sekä Markku Kilpinen kuvailevat Digioivaa työpaikkana aidoksi, vapaaksi sekä jatkuvaa oppimista arvostavaksi. Lisäksi he kertovat, mitkä heitä työssään sytyttää.

Digioiva on yritys, jossa ihmissuhdetaidot ja kovan luokan projektiosaaminen paiskaavat kättä

Vaikka digioivalaiset ovat mukana merkittävien IT- ja digihankkeiden läpiviemisessä, johon liittyy puhe kovista tavoitteista ja kustannuksista, kysymys on silti pohjimmiltaan ihmisten kanssa tehdystä työstä. Kaikki digioivalaiset ovat senior-tason osaajia ja vuosien kokemuksella varustettuja digitalisaation asiantuntijoita. He tietävät, että projektipäällikön tehtävä mittavissa digihankkeissa on johtaa ensisijaisesti projekteja toteuttavia ihmisiä. Se vaatii hyviä ihmissuhdetaitoja ja avoimuutta, ja ne ovat Digioivan arvojen ytimessä.

Ihmisten onnistuminen ratkaisee sen, kuinka koko hankkeen läpiviennissä onnistutaan. -Petri Pitkänen, projektipäällikkö

Digioivassa tammikuun alussa 2018 aloittanut Markku Kilpinen kertoo, että rekrytoinnin edetessä hänelle tuli Digioivasta nopeasti hyvä tunne. ”Minusta tuntui, että he ovat hyviä ihmisiä ja aitoina liikkeellä”, Kilpinen kuvailee. Arvot olivat Kilpisen mukaan ensimmäinen asia, joka hänet sai kiinnostumaan Digioivasta työpaikkana. Tekemisen meininki ja ajatukset siitä, että töitä tehdään asiakkaan puolella projektin luotettuna ja ihmisläheisenä maaliin saattajana tuntuivat Kilpisestä oikeilta.

Myös parhaillaan Lahdessa asiakasprojektissa työskentelevä Petri Pitkänen kertoo, että vaikka puhutaan projektien kovista tavoitteista, Digioivassa näkemys siitä, että ihmisten kanssa tätä kuitenkin tehdään, tuntui hänestä sopivalta. ”Ihmisten onnistuminen kuitenkin ratkaisee sen, kuinka koko hankkeen läpiviennissä onnistutaan,” Pitkänen sanoo. 

Mittavissa projekteissa jokainen päivä tuo tullessaan uusia oppeja

Nelisen kuukautta digioivalaisena viihtynyt Eeva Riistama komppaa ajatuksia inhimillisestä lähestymistavasta: hän kertoo syttyvänsä projektipäällikön työssä eniten juuri ihmisten kanssa tekemisissä olemisesta. Erilaisten ihmisten kohtaaminen uuden asiakkaan projektissa opettaa joka päivä jotain uutta.

Riistama kertoo, että hänen henkilökohtainen tavoitteensa on oppia päivittäin vähintään yksi uusi asia. Ja tavoite on pitänyt: parhaillaan käynnissä olevassa projektissaan itselleen uudella toimialalla, sote-genren asiakkaalla hän saa liikuskella oman osaamisensa äärirajoilla jatkuvasti. Se on asia, joka Riistamaa työssään sytyttää ja hän haluaa jatkossakin olla mukana projekteissa, joissa oppimiseen ja haasteisiin on mahdollisuus.

Saan olla tämänhetkisessä projektissani oman osaamiseni äärirajoilla joka päivä. Tätä haluan projekteiltani jatkossakin! -Eeva Riistama, projektipäällikkö

Petri Pitkäsen mukaan jo IT-alan jatkuva kehittyminen ja muuttuminen vaikuttavat siihen, että tilanteita, joissa töitä tehtäisiin rutiinilla niin kuin on aina ennenkin tehty, ei juuri tule eteen. Myös Pitkänen kertoo oppivansa työssään jatkuvasti uutta: parhaillaan käynnissä olevassa projektissaan rakennusalan asiakkaalla esimerkiksi järjestelmäversio on hänelle uusi, ja lisäksi uuden asiakkuuden toimintaan perehtymisen kautta kertyy rutkasti uutta toimialakohtaista osaamista myös itselle.

Itsensä johtamisen taidot ovat nykypäivää ja tulevaisuutta

Markku Kilpisen mukaan Digioivan kaltainen kasvuyritys on hänen kaltaiselleen osaajalle innostava työpaikka, koska työ on joustavaa, päätöksenteko nopeaa ja läpinäkyvää, ja johto on litteän hierarkian yrityksessä lähellä. Työkavereiden ollessa omissa projekteissaan asiakkaalla ja etänä, korostuvat yksilön itsensä johtamisen taidot. Kilpisen mukaan on tärkeää olla muiden suuntaan oma-aloitteisesti avoin kohtaamistaan haasteista ja myös onnistumisista. Kilpinen kertoo, että Digioivassa ollaan tässä hyviä.

Monipuolisilta taustoilta tulleiden kokeneiden ja vahvojen senior-tason ammattilaisten kanssa tekeminen on todella mukavaa. -Markku Kilpinen, projektipäällikkö

Petri Pitkäsen mielestä Digioiva on paras työpaikka sellaiselle henkilölle, joka kykenee itseohjautuvuuteen ja erilaisten asiakkaiden tilanteisiin sopeutumiseen. Tietynlaista muuntautumiskykyä sekä itsensä johtamista työ siis vaatii. Pieni, ketterä yritys ja sen toimintatavat tuovat myös iloa itsenäiseen tekemiseen mielellään uppoutuvalle tekijälle: pienessä tiimissä pääsee ottamaan vastuuta monesta ja laajentamaan omaa tekemisen kenttäänsä. Turhat byrokratiakoukerot eivät ole itseohjautuvuuden esteenä.

Myös Eeva Riistama suosittelee Digioivaa työpaikaksi sellaiselle henkilölle, joka nauttii itsenäisestä työstä ja on etevä itsensä johtaja. Riistamalle yksi lähitulevaisuuden muutos on kuitenkin mieluisa: Digioiva on löytänyt ensimmäisen oman toimitilansa Helsingin ytimestä ja muutto häämöttää. Tämä mahdollistaa Riistamalle megasosiaalisena tyyppinä läheisemmän työskentelyn muiden kanssa kotitoimiston sijaan.

Ihmisläheinen digiprojektien tuntija? Hae avointa projektipäällikön paikkaa tästä!

TÄMÄ JUTTU LIITTYY EMINEN JA DIGIOIVAN YHTEISTYÖHÖN. JUTTU ON KIRJOITETTU RAKKAUDESTA LAJIIN, ELI KIINNOSTAVIIN YRITYSTARINOIHIN, TYÖPAIKKOIHIN JA TYÖYHTEISÖIHIN. SUUHUMME EI PISTETÄ SANOJA, VAAN POIMIMME MIELESTÄMME TÄRKEÄÄ JA TODENNÄKÖISESTI LUKIJALLE ARVOKASTA TIETOA KOHDEYRITYKSESTÄ TAI TYÖSTÄ KOHDEYRITYKSESSÄ.There are no comments

Add yours