15-digioiva-mika&simo-org

Kolme syytä, miksi Digioiva on kokeneen projektipäällikön #Unelmaduuni

Digioiva Oy on vuonna 2016 perustettu projektinhallintaan erikoistunut yritys, joka auttaa organisaatioita vaativien digitalisaatiohankkeiden läpiviennissä. Sen asiakkaina on organisaatioita, kuten julkishallinnon toimijoita sekä esimerkiksi pankkeja ja vakuutusyhtiöitä. Digioivan tarjoamiin palveluihin kuuluvat projektinjohtamisen sekä palvelumuotoilun asiantuntemus ja asiakkaan luotettuna, toimittaja- ja teknologiariippumattomana edustajana toimiminen suurissa digiprojekteissa.

Digioiva on kokeneen ja luotettavan digiprojektiosaamisensa lisäksi paljon muutakin, nimittäin kiinnostavalla ja innovatiivisella toiminta- ja yrityskulttuurilla varustettu, tulevaisuuden työelämätarpeisiin vastaava työpaikka kokeneelle tekijälle. Väitämme näin kolmesta syystä.

Miksi Digioiva on kokeneen tekijän #Unelmaduuni? 

1. Riippumaton projektinjohtaminen, merkityksellinen työ

Digioiva tarjoaa objektiivista, koko projektin elinkaareen vaikuttavaa, aidosti asiakkaan tarpeeseen vastaavaa projektinjohtamista. Digioivan perustaja Mika Lappalainen kypsytti ajatuksen oman yritystoiminnan aloittamisesta tunnistettuaan ulkoisen projektipäällikön palkkaamisen hyödyt organisaatioiden merkittävien digiprojektien onnistumiselle. Digihanketta käynnistävien organisaatioiden sisältä pestatut projektipäälliköt eivät aina ole optimaalisia henkilöitä johtamaan suuren hankkeen läpivientiä. Tästä Lappalaisella on selkeä näkemys.

Ajatukset kuten ”Näin meillä on aina tehty” tai ”Organisaation linjatyöt menevät tämän projektin edelle” väijyvät kehittämismyönteisintäkin työntekijää. Kun projektia tarkastellaan vain organisaation sisäisestä perspektiivistä, riskinä ovat huomaamatta syntyvät kuolleet kulmat.

Ulkoinen projektipäällikkö on digiprojektissa riippumaton projektinhallinnan guru, joka tutustuu tuorein silmin ja syvällisesti projektin todellisiin tavoitteisiin sekä rakentaa sillan IT:n, johdon ja koko liiketoiminnan tavoitteiden ja tarpeiden välille. Digioivan projektipäällikkö näkee organisaation totuttujen toimintatapojen ylitse sekä tunnistaa riskit ja sudenkuopat, jotka organisaation sisäiseltä projektipäälliköltä saattaisivat jäädä tunnistamatta. Digioivan kokeneelta projektipäälliköltä löytyy myös rohkeus kertoa sudenkuopan tunnistaessaan suunnanvaihdon olevan paikallaan. Tämä vaatii myös luottamuksellisen suhteen rakentamista asiakkaaseen, mikä on yksi Digioivan keskeisistä toimintatavoista.

Digioiva vastaa näin kokeneen projektipäällikön uratoiveisiin. Silloin kun on liian sinut tutun projektipäällikön roolinsa kanssa, eikä pelkkä mukavuusalue enää tuo työhön innostavaa ja motivoivaa haastetta, seuraavana ura-askeleena kannattaa harkita Digioivan konsultiksi ryhtymistä. Tehtävä tuo perinteiseen projektipäällikön rooliin myös liikkeenjohdon konsultoinnin luonteen. 

2. Motivaatio ja innostuneisuus

Digioivan kulttuurin tärkeimpiä kulmakiviä ovat motivaatio, innostus ja luottamus. Luottamuksen ilmapiiriä rakennetaan asiakkaiden lisäksi myös yrityksen sisällä. Digioivalla tehdään töitä työntekijä-työnantaja -mentaliteetin sijasta ennen kaikkea työkavereina. Työkavereiden ajatuksia ja toiveita kuunnellaan. Ja jos omista ajatuksista ei heti uskalla puhua, siihen kyllä kannustetaan. Lappalainen nimittäin uskoo, että motivaation syntyminen vaatii avoimen ilmapiirin. Motivaatiosta taas syntyy innostuminen ja innostumista tarvitaan, jotta konsulttityössä onnistutaan.

Innostumisesta syntyy onnistumisia ja onnistumiset motivoivat konsulttia. Lumipalloefekti on valmis. On hieno nähdä konsulttien onnistumisen ilo. 

Lappalainen uskoo myös, että työ kuin työ voi olla aidosti motivoivaa ainoastaan jos sitä saa tehdä aitona omana itsenään. Digioivan tiimissä tärkeintä onkin, että jokainen saa tehdä töitä itselleen sopivalla tavalla ja omalla persoonallaan, kunhan asiakkaiden onnistumisesta ja sen mahdollistavista toimintatavoista ollaan samaa mieltä. Tärkeää on, että Digioivan konsultti tunnetaan luotettavasta, omilla kasvoilla rehellisesti ja kunnolla tehdystä työstä.

Mitä tahansa teemmekin, teemme sen kunnolla tai sitten lienee parempi jättää kokonaan tekemättä. 

3. Kunnianhimoinen kasvu

Digioivan tekeminen ei jää muutenkaan miksikään hyssyttelyksi, nimittäin innovatiivisen ja näkemyksellisen toiminta- ja yrityskulttuurin lisäksi tällä tiimillä on niin lyhyen kuin pitkänkin tähtäimen tavoitteena kunnianhimoinen kasvu. Tiimiin aiotaan palkata parin vuoden sisällä kymmenen uutta työntekijää. Digioiva tähtää mukaan tulevaisuuden Suomen suurimpiin julkishallinnon digitalisaatiohankkeisiin kuten myös kansallisesti merkittäviin hankkeisiin.

Jos tavoitteet ja vaatimukset eivät ole korkealla, ei voi saavuttaa mitään isoa. Jos sulla on tavoitteet korkealla, niin täällä saat niitä oikeasti toteuttaa! Me tähtäämme siihen, että olemme mukana rakentamassa uutta digitaalista Suomea.

Kunnianhimoista ja motivoitunutta asennetta ei Digioivasta puutu. Se on Lappalaisen lyhyelläkin jututtamisella selvää. Jos sinultakin löytyy samankaltainen asenne ja innostuit Digioivan projektipäälliköksi ryhtymisestä, tutustu tehtävään tarkemmin täällä ja lähetä rohkeasti Mikalle viestiä.

TÄMÄ JUTTU LIITTYY EMINEN JA DIGIOIVAN YHTEISTYÖHÖN. JUTTU ON KIRJOITETTU RAKKAUDESTA LAJIIN, ELI KIINNOSTAVIIN YRITYSTARINOIHIN, TYÖPAIKKOIHIN JA TYÖYHTEISÖIHIN. SUUHUMME EI PISTETÄ SANOJA, VAAN POIMIMME MIELESTÄMME TÄRKEÄÄ JA TODENNÄKÖISESTI LUKIJALLE ARVOKASTA TIETOA KOHDEYRITYKSESTÄ TAI TYÖSTÄ KOHDEYRITYKSESSÄ.

 There are no comments

Add yours