druid-ryhma

Druid – Drupal-kehittäjän rohkein työpaikka

 
Druid on Drupal-talo, joka tekee konseptointia, konsultointia, ohjelmistokehitystä ja ylläpitoa. Druidilla keskitytään isompiin verkkojärjestelmiin, joista muutamina esimerkkeinä ruutu.fi, Lääkärikeskus Aavan ja Tekniikan Akateemisten verkkosivut sekä Helsingin Yliopiston uudet verkkopalvelut. Firma perustettiin syksyllä 2012 ja tällä hetkellä omaa väkeä on reilut 20 henkilöä, jonka lisäksi Druid työllistää myös joukon Drupaliin hurahtaneita alihankkijoita. Pasilassa on vielä reippaasti tilaa uusille druideille. Kävin tutustumassa Druidin menoon ja tässä muutama fakta, joiden uskon sinua potentiaalisena druidilaisena kiinnostavan.

Kotona toimistolla

On perjantai klo 13 ja toimistolla tuoksuu pitsa. Alkamassa on initiative board -palaveri yhteisen lounaan lomassa. Monet druidilaiset viettävät osan viikostaan asiakkaan luona, mutta pitsaperjantait kokoavat porukan yhteen viikon päätteeksi vaihtamaan kuulumisia. Pitsan äärellä pallotellaan myös firman toimintaan liittyviä kehitysideoita, joita jokainen saa vapaasti heitellä. Druidilla selvästikin arvostetaan yhdessäoloa ja keskustellaan asioista avoimesti hyvässä ja rakentavassa hengessä.
druid-unicum-2
Druidilaiset näyttävät olevan hyvää pataa keskenään, eikä kukaan taida sen enempää miettiä, mitä voi tai ei voi sanoa. Tunnelma on rento ja kaverillinen. Kaikesta päätellen nämä tyypit tuntevat toisensa todella hyvin. Silloin kun ei työskennellä asiakkaan luona, Druidilla viihdytään pääsääntöisesti toimistolla. Etänäkin voi tehdä töitä, mutta läsnäolo suurimman osan ajasta pitää porukan yhteen hitsautuneena ja koko porukan osaaminen saadaan optimaalisesti hyötykäyttöön.

Ei mitään näpertelyä

Druidilla tartutaan pelottomasti uusiin mahdollisuuksiin. Firma on esimerkiksi toteuttanut asiakkaansa Lääkärikeskus Aavan kanssa Suomen ensimmäisen kaupallisen Drupal 8 -projektin.Teknisestä näkövinkkelistä katsoen Drupal 8:n backend-koodin modernisointi on helpottanut kehittäjien työtä, mutta omat mausteensa projektiin tuo esimerkiksi se, että Drupal 8:ssa ei vielä ole kaikkia Drupal 7:sta löytyviä contrib moduuleja. Luottamusta asiakkaan kanssa on rakennettu jo aiemmilla projekteilla, mikä toki madalsi kynnystä hypätä yhdessä uusiin haasteisiin.

”Druidin tiimi on sitoutunut, motivoitunut ja ammattitaitoinen – tiiminä avoin ja vastaanottava. Vaikea kokea mitenkään muuten kuin hyvänä työpaikkana. Toinen perhe, johon työntekijät ovat valmiit panostamaan vähän extraa.” –Työntekijä Druidista, kulttuurikysely 2014

Kehityksen ytimessä

Druidin porukka on aktiivista Drupal-yhteisössä, ja druidilaiset käyvät myös puhumassa tapahtumissa Suomen rajojen ulkopuolella. Aktiivisuutta tuetaan enemmän kuin mielellään, joten jos jollain on kiinnostavaa sanottavaa, ei muuta kuin matkalippu ja hotellivaraus ostoskoriin ja menoksi. Druid organisoi myös avoimia kehitysprinttejä ja osallistuu aktiivisesti DrupalCampin järjestämiseen. Kaikessa pyritään tekemään valintoja, jotka edesauttavat myös Drupal-yhteisön työtä. Esimerkiksi kaikki Drupal 8:aan tehtävät korjaukset julkaistaan Drupalin issue boardille ja jos muutos on muidenkin mielestä toimiva ja täyttää standardit, päätyy korjaus Drupal Coreen kaikkien iloksi.
druid-lauri_drupal8-2

Nolla porrasta

Nolla byrokratian porrasta, ei kyttäämistä, itseohjautuvat tiimit ja kaikki tieto jokaisen saatavilla. Näin toimii hommat Druidilla. Ja ilmeisen hyvin toimiikin, koska asiakkaita riittää ja uusia kehittäjiä tarvitaan kovasti lisää. Käytännössä porukka ottaa itse koppia ja kuljettelee asiat projektitiimeinä maaliin ilman ulkopuolisten sanelua. Kaikki tiimissä osallistuvat projektien suunnitteluun ja toteutukseen, eikä kenenkään tarvitse työkseen työstää muilta pöydälle tipahtavia nakkeja ilman ymmärrystä projektin tavoitteista ja kokonaisuudesta. Tämä on ehdottomasti firma, jossa tuskin koskaan tullaan näkemään kyttääviä esimiesportaita tai kiveen hakattuja prosesseja. Tukea ja toverillisuutta sen sijaan löytyy senkin edestä.

”Avoin ja vapaa kulttuuri, jossa arvostetaan ihmistä, ihmisten hyvinvointia ja osaamista. Mahdollisuus tulla kuulluksi ja vaikuttaa asioihin.” –Työntekijä Druidista, kulttuurikysely 2014

Teksti: Iida Mustonen, Emine
Kuvat: Druid
 
Tämä juttu liittyy Eminen ja Druidin rekrytointimarkkinoinnin yhteistyöhön. Juttu on kirjoitettu rakkaudesta lajiin, eli kiinnostaviin yritystarinoihin, työpaikkoihin ja työyhteisöihin. Suuhumme ei pistetä sanoja vaan poimimme itse mielestämme tärkeää ja todennäköisesti lukijalle arvokasta tietoa kohdeyrityksestä tai työstä kohdeyrityksessä.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 14.4.2015. Juttu päivitettiin ajankohtaan sopivaksi 9.2.2016. 


There are no comments

Add yours