SAMSUNG

Ehtymättömän tiedon lähteillä – mitä sinun on hyvä tietää Suomen Asiakastiedosta työpaikkana

Suomalainen luottotietotoiminta alkoi joulukuussa 1905, kun Suomen ensimmäinen luottotietotoimisto, Suomen Luotonantajayhdistys perustettiin Tampereella liikemiesten ja kauppiaitten yhteishankkeena. Perustajajäseniin kuului lähinnä kauppaliikkeitä ja pankkeja, mutta myös suuria teollisuusyrityksiä sekä paljon pieniä kauppiaita. Luottotietotoiminnalla on siis pitkät perinteet, ja jos haluat tietää historiasta lisää voit piipahtaa Asiakastiedon sivuilla. 

Paljon on luonnollisesti muuttunut noista ajoista. Tänään Asiakastiedon tuottamaa ja jalostamaa dataa hyödynnetään asiakasyritysten omissa prosesseissa ja järjestelmissä tavoitteena kannattavampi liiketoiminta ja parempi asiakaspalvelu. Digitalisoituminen, analytiikka ja big data ovat nyt kaikkien huulilla ja alalla tapahtuu paljon. Analytiikan ja datan hyödyntäminen on vahvassa kasvussa ja Asiakastieto on kehityksessä mukana kehittämällä jatkuvasti uusia palveluita. Paljon on siis tapahtumassa.

Minkälainen yritys Suomen Asiakastieto sitten on?

Parilla faktalla kuvaten: asiakkaita yli 10 000, työntekijöitä 150 ja liikevaihto yli 40 miljoonaa euroa. Paikallaan on kuitenkin kurkistus näiden lukujen taakse:

  1. Asiakastiedolla johto on läsnä arjessa. Toimitusjohtajasta lähtien ovet ovat aina auki ja omia ideoita ja ajatuksia voi rohkeasti tuoda esiin. Toiminta on reaktiivista eikä kaikkea haudota ja pyöritellä uuvuksiin asti vaan asioita kokeillaan ja testataan. Näin erityisesti järjestelmäkehityksessä.
  2. Joustavuus on jokapäiväistä arkea. Tuottavuutta ei täällä mitata sen perusteella, kuinka paljon istut toimistolla vaan tärkeämpää on saada asioita aikaan. Työtä voi tehdä etänä tai toimistolla.
  3. Työnantajana Asiakastieto on inhimillinen. Valot toimistolla sammuvat, kun lapsia lähdetään hakemaan päiväkodista tai omat harrastukset kutsuvat. Vaikka työtahti on vuosien saatossa luonnollisesti kiihtynyt, kaikkea ei revitä irti työntekijöiden selkänahasta.
  4. Vapaus perustuu luottamukseen. Tekijät saavat vapautta ja vastuuta eikä kenenkään tekemisiä kytätä. Tavoitteet ovat selvillä, jolloin saat vaikuttaa siihen, miten omassa työssäsi parhaiten pääset kulkemaan kohti asetettuja tavoitteita.  Arjessa arvostetaankin hands on –asennetta ja kykyä nähdä mahdollisuudet mahdottomuuksien sijaan.
  5. Asiakastiedolla vaalitaan myös tiettyjä perinteitä. Täällä vietetään mm. perinteisiä pikkujoulujuhlia. 
  6. Tulevaisuus näyttää Asiakastiedolla vakaalta ja valoisalta. Toiminta on hyvin kannattavaa ja yrityksellä on valmiudet vastata asiakkaiden odotuksiin palvelutarjoomallaan. 

Jos sinua kiinnostaa tietää minkälaisia avoimia tehtäviä Asiakastiedolla on tällä hetkellä, niin löydät ne täältä.

 

Teksti: Leo Rantanen

Kuvat: AsiakastietoThere are no comments

Add yours