01-Esri

Löytöretkellä Esri Finlandin retkikunnassa – Paikkatieto tarjoaa monipuolisen kentän arkkitehdille

Esri Finland on Suomen johtava paikkatietoon liittyvien palveluiden toimittaja ja toimii Suomessa Esrin ArcGIS-paikkatietoratkaisujen edustajana. Esrillä Enterprise arkkitehdin roolissa työskentelevä Tom Söderberg luonnehtii Esriä sopivan pieneksi, mutta valtavan kasvupotentiaalin omaavaksi yritykseksi. Kysyimme häneltä, miksi hän hyvin kokeneena ohjelmistoarkkitehtuurin osaajana ja suuryrityksen teknologiajohtajanakin työskennelleenä ammattilaisena valitsi juuri Esri Finlandin työpaikakseen.

Aikaisemmin Tom Söderberg oli työskennellyt vuosia myyntiläheisissä kokonaisarkkitehtuurista vastaavissa rooleissa. Hän kaipasi entistä käytännönläheisempää lähestymistapaa työhönsä ja oli jo aiemmin kiinnostunut paikkatiedosta. Kun Esrin työpaikkailmoitus tuli vastaan, se vaikutti niin mielenkiintoiselta, että hän päätti hakea. Nyt Söderberg vastaa työssään kokonaisarkkitehtuurista isossa kuvassa: kuinka Esrin ArcGIS-valmisohjelmisto integroidaan sopimaan asiakkaan kokonaisarkkitehtuuriin.

Valmisohjelma, joka mahdollistaa lukemattomat ratkaisut

Söderberg kertoo, että Esrillä teknologia ei sido tekemistä, sillä ArcGIS on ohjelma, joka voidaan yhdistää moneen erilaiseen maailmaan. ArcGIS voidaan integroida backoffice-järjestelmiin, Internet-pohjaisiin järjestelmiin, pilvipohjaisiin ratkaisuihin sekä mobiilimaailmaan, joten sen tarjoamista mahdollisuuksista löytyy läpileikkaus kaikkiin ajan trendeihin. Söderberg on aiemmin tehnyt sovelluksia myös mobiilipuolelle, ja ArcGIS mahdollistaa tässä suhteessa erilaisen lähestymiskulman mobiiliratkaisuihin, ja vieläpä täysin ilman perinteistä sovellusohjelmointia.

Juuri ohjelman monipuoliset ja lukemattomat mahdollisuudet pitävät arkkitehdin työn mielenkiintoisena; pelikortteja voidaan käyttää hyvin laajasti erilaisiin ratkaisuihin. -Tom Söderberg, Enterprise Architect

Esrissä Söderbergiä kiinnostikin alun perin tuotelähtöinen ajatusmaailma, hyvät palvelut sekä tarkka fokus huiman kasvupotentiaalin omaavassa paikkatietogenressä. On olemassa jotakin valmista, jonka pohjalta voidaan lähteä rakentamaan lukuisia monipuolisia ratkaisuja, jotka tukevat asiakasta liiketoiminnan tavoitteissaan kokonaisvaltaisesti.

Esri Finland_Paikkatieto_Tiimikuva

Esrissä Söderbergiä (keskellä) kiinnosti alun perin tuotelähtöinen ajatusmaailma, hyvät palvelut sekä tarkka fokus huiman kasvupotentiaalin omaavassa paikkatietogenressä.

Esri – Monipuolista, haastavaa, mielenkiintoista

Söderbergin mielestä itse paikkatiedon syvällinen tuntemus ei ollut olennaista Esrille tultaessa, vaan toimialariippumattomasta ICT-palveluiden ja integraatioiden syvällisestä ymmärtämisestä ja kokemuksesta on ollut hänen tehtävässään onnistumisen kannalta hyötyä. ArcGIS:in integraatiomahdollisuuksien lisäksi Esrin paikkatietoa hyödyntävä asiakaskunta kun ei ole samasta puusta veistettyä. Asiakkaan toimiala saattaa olla yhtä hyvin julkishallinto, pankki ja vakuutus tai energia; paikkatiedon soveltamisen mahdollisuudet eri toimialoille ovat laajat.

Kolikon tietynlaisena kääntöpuolena työn monipuolisuudelle voidaan Söderbergin mukaan pitää työn haasteellisuutta. Hän kertoo, että työssä pärjää hyvin, jos on avoin ja halukas oppimaan uutta. Söderbergin omaan työhistoriaan on kuulunut tuote- ja sovelluskehitystä, erilaisten järjestelmien suunnittelua, projektipäällikkönä toimimista sekä kasvua konsultista kokeneemmaksi konsultiksi ja lopulta arkkitehdiksi ja teknologiajohtajaksi.

Työ Esrillä on antanut mahdollisuuden tehdä mielenkiintoisia ja ympäristöiltään erilaisia hankkeita, joiden yhdistävä tekijä on paikkatieto. -Tom Söderberg, Enterprise Architect

Henkilökohtaisten uraunelmienkin toteuttaminen on Söderbergin mielestä Esrillä täysin mahdollista ja toiveet kasvusta entistä vastuullisempiin tehtäviin ovat yrityksessä toteutettavissa. Esrin arvot, kuten rohkeus ja luovuus näkyvät arkipäiväisessä tekemisessä siten, että uskalletaan toimia uusilla tavoilla, ottaa tilaa omille näkemyksille ja seistä suunnitelmien takana sekä viedä käytäntöön sellaistakin, mitä ei Esrillä ole totuttu ennen tekemään. Työyhteisö tukee ja opastaa, mutta saappaisiin on uskallettava itse astua.

Lue lisää Esri Finlandista työpaikkana>>

JUURI NYT Esri Finlandin retkikuntaan haetaan ratkaisuarkkitehtiä toimimaan Tomin aisaparina. Lue tehtävästä ja hae >>

Teksti: Siiri Laaksonen

Kuvat: Timo Launonen

TÄMÄ JUTTU LIITTYY EMINEN JA ESRIN YHTEISTYÖHÖN. JUTTU ON KIRJOITETTU RAKKAUDESTA LAJIIN, ELI KIINNOSTAVIIN YRITYSTARINOIHIN, TYÖPAIKKOIHIN JA TYÖYHTEISÖIHIN. SUUHUMME EI PISTETÄ SANOJA, VAAN POIMIMME MIELESTÄMME TÄRKEÄÄ JA TODENNÄKÖISESTI LUKIJALLE ARVOKASTA TIETOA KOHDEYRITYKSESTÄ TAI TYÖSTÄ KOHDEYRITYKSESSÄ.There are no comments

Add yours