BTJS henkilöbrändi2-2-2-2

Henkilöbrändäys somessa: näin rakennat henkilöbrändiä eri kanavissa

Henkilöbrändäys -aiheesta aikaisemmin julkaisemamme blogiteksti valaisi hieman sitä, minkälaisia asioita henkilöbrändäyksen aloittamisvaiheessa kannattaa pohtia ja millaisia hyötyjä sen avulla voi saavuttaa.

Entä mitä seuraavaksi? Kun olet selkiyttänyt omat tavoitteesi ja määritellyt kohderyhmäsi, seuraava vaihe on itselle sopivan kanavan löytäminen. Henkilöbrändäyksessäkin laatu korvaa määrän, valitse siis mieluummin yksi sinulle sopiva ja mieleinen kanava.

Poimi seuraavaksi vinkkimme siihen, millaisia asioita kannattaa eri kanavissa tehdä.

 

Henkilöbrändäys somessa

Henkilöbrändäys eri kanavissa

LinkedIn

LinkedIn on ammatillinen verkosto, jossa äänensävy on hyvä pitää ammattimaisena. Tässä kanavassa esiinnytään pääasiassa työnhakijana sekä asiantuntijana.

1. Ole aktiivinen

Niin kuin muissakin kanavissa myös LinkedInissä aktiivisuus on tärkeää. Mitä siellä sitten pitäisi tehdä? Osallistu keskusteluihin ja kerro oma mielipiteesi. Jos tämä tuntuu kuitenkin sinulle epämukavalta voit hyvin tykätä ja jakaa itseäsi kiinnostavia uutisia ja artikkeleita. Muista myös tässä kohderyhmäsi! Huomaa kuitenkin, että LinkedInin tämänhetkinen algoritmi suosii pelkkää tekstiä sisältäviä julkaisuja, ei niinkään jaettuja linkkejä. Voitkin ottaa tämän huomioon kirjoittamalla julkaisuun saatesanat ja julkaisemalla kiinnostavia linkkejä kommenttiosiossa. Näin jakamasi sisällöt tavoittavat kohderyhmäsi paremmin!

2. Verkostoidu, verkostoidu ja verkostoidu

Lähetä LinkedInissä verkostoitumiskutsuja henkilöille, joita olet tavannut ja jotka koet mielenkiintoisiksi seurata. Pidä oma kohderyhmäsi mielessä ja seuraa itseäsi kiinnostavia yrityksiä ja sen työntekijöitä.

Twitter

Twitter on vuorovaikutuksellinen, rento ja vahvasti asiantuntijoiden hyödyntämä some-kanava. Tässä kanavassa osallistumiskynnys on matala: seuraa rohkeasti kohderyhmäsi ihmisiä, kommentoi ja uudelleen tviittaa muiden julkaisuja!

1. Ota kantaa ja kerro mielipiteesi

Tässä kanavassa menestyvät parhaiten erilaiset vinkit, suositukset, mielipiteet ja kokemukset, jotka on osattu tiivistää nokkeliksi tviiteiksi.

Henkilöbrändäys Twitter

2. Tägää

Julkaisun menestykseen vaikuttaa myös erityisesti hashtagien käyttö. Näpyttele siis Twitterissä julkaisusi loppuun muutama kuvaava tägi, niin muut voivat löytää sen!

3. Verryttele tviittaussormet näppäriksi

Twitterin käytön aloitettuasi huomaat pian, että kyseessä on hyvin nopeatempoinen kanava. Syöte liikkuu huimalla nopeudella, joten tullaksesi huomatuksi sinun kannattaa olla aktiivinen. Yksi tai kaksi tviittiä päivässä tuskin riittää pitämään sinua pinnalla viserrysten tulvassa. Verryttele siis tviittaussormet näppäriksi.

4. Huomioi julkaisuaika

Olemme huomanneet, että parhaimmat julkaisuajat sijoittuvat aamuihin, lounasaikaan sekä iltoihin. Tähän aikaan muut tviittailijat ovat aktiivisimmillaan!

Facebook

Facebookia pidämme melko henkilökohtaisena kanavana, emmekä sen vuoksi pidä sitä kaikkein parhaimpana henkilöbrändäyksen työkaluna.

1. Tee profiilisi tiedoista julkisia

Voit kuitenkin hyödyntää myös Facebookia asettamalla itsestäsi julkiseksi sellaisia tietoja, joita haluat tuntemattomienkin näkevän. Aseta julkiseksi myös sellaisia tekemiäsi julkaisuja, jotka tukevat henkilöbrändisi rakennusta. Varo postaamasta julkisesti sellaista sisältöä, joka voisi saattaa sinut negatiiviseen valoon kohderyhmäsi silmissä.

2. Tykkää, jaa ja kommentoi

Tykkää kohderyhmääsi koskevista sivuista ja liity sopiviin ryhmiin. Esimerkiksi erilaisille ohjelmistoasiantuntijoille löytyy Facebookin täydeltä kiinnostavia ammatillisia ryhmiä.

Instagram

Instagram on visuaalinen katsaus siihen, kuka sinä olet ja millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä. Instagram sopii myös hyvin henkilöbrändin rakennuskanavaksi.

1. Tykkää, jaa ja kommentoi – älä unohda tägejä!

Voit seurata kiinnostavia yrityksiä ja henkilöitä. Julkaise rohkeasti omia otoksiasi: kirjoita kuvaavia kuvatekstejä ja käytä myös hashtageja, jotta kuvasi löydetään. Tykkää ja kommentoi kohderyhmäsi jakamia kuvia!

2. Kerro oma tarinasi

Edellisessä blogikirjoituksessamme mainitsimme myös tarinallistamisen henkilöbrändäyksen keinona ja tähän Instagram on erinomainen kanava.

Yhdysvaltalaisen somevaikuttaja Branden Harveyn Instagram-tili on erinomainen esimerkki omien näkemysten ja osaamisen onnistuneesta tarinallistamisesta:

 

 

Edellä mainitut kanavat ovat kaikkein helppokäyttöisimpiä henkilöbrändäyksen kannalta; kokeile niitä rohkeasti ja löydä sinulle sopivimmat! Muitakin kiinnostavia kanavia löytyy. Esittelisitkö Pinterestissä portfoliosi? Tai koostaisitko osaamisesi diaesityksen muotoon Slidesharen avulla?

Onko sinulla aiheesta kokemuksia? Jatketaan hyvien ideoiden jakamista!

Teksti: Roosa Kallström ja Siiri LaaksonenThere are no comments

Add yours