#linkedin

LinkedIn -vinkit työnhakijalle: näin laitat profiilisi kuntoon

LinkedIn on erinomainen työkalu ammatilliseen verkostoitumiseen ja työnhakuun. Sen suosio some-kanavana on kasvanut tasaisesti viimevuosina. Käyttäjiä on Suomessa tällä hetkellä noin 980 000 ja miljoonan käyttäjän raja tulee rikkoutumaan pian.

LinkedInin ”kuolemasta” on puhuttu jonkin verran viime vuosien aikana. Näyttää kuitenkin siltä, että tämä puhe oli ennenaikaista., Käyttäjämäärät ovat jatkuvasti kasvussa ja LinkedIniä käytetään yhä aktiivisemmin rekrytointiin, työnhakuun ja suorahakuun. Yhä useammat työnantajat käyttävät LinkedIniä avoimista työpaikoista ilmoittamiseen sekä potentiaalisten työntekijöiden löytämiseen. Minkälainen sitten on hyvä LinkedIn profiili? Lue eteenpäin ja laita profiilisi kuntoon vinkkiemme avulla!

 

Näin laitat LinkedIn -profiilisi kuntoon

10 vinkkiä hyvän LinkedIn –profiilin tekemiseen

1. Profiilikuva

Hyvänä nyrkkisääntönä profiilikuvan valitsemisessa voit käyttää seuraavaa: lataa sellainen kuva, jossa näytät samalta kuin työhaastatteluun mennessä. Kuvassa tulee olla vain sinä yksin; kaverikuva ei sovi. Ystävällisen näköinen, ammattimainen ja asiallinen kuva on paras vaihtoehto!

2. Kansikuva

Voit valita kansikuvaksi omia mielenkiinnonkohteitasi ja persoonaasi edustavan kuvan. Kansikuvan kuvakoko on 1000 x 425; sen kokoisena kuva näkyy laadultaan hyvänä.

3. Otsikko

Tämä osio näkyy heti nimesi alla. Kirjoita siihen nykyinen tehtäväsi ja ilmaise muutamalla hakusanaksi sopivalla sanalla keskeiset ammatilliset kiinnostuksenkohteesi.

4. Tiivistelmä

Tiivistelmä on yksi tärkeimmistä profiilin osista. Kerro lyhyesti kuka olet, mitä olet tehnyt ja mitä osaat tehdä. Voit terästää tekstiäsi jollakin kiinnostavalla tiedolla, joka kiinnittää lukijan huomion. Lisää tähän myös yhteystietosi!

Näin luot hyvän Linkedin -profiilin

5. Kokemus

Merkitse tärkeimmät työkokemuksesi, eli tärkeimmät tämänhetkistä osaamistasi määrittävät työkokemukset. Kannattaa kuitenkin pitää huolta, ettei merkittäviä ajallisia aukkoja jää. Tämän lisäksi on hyvä kirjoittaa mistä tehtävässä oli kysymys ja kertoa esimerkiksi asioita, joita saavutit tässä tehtävässä.

6. Koulutus

Merkitse ylös tärkeimmät ja relevanteimmat koulutuksesi. Halutessasi voit lisätä myös linkin tekemääsi lopputyöhön tai kertoa tarkemmin koulutuksesi sisällöstä.

7. Vapaaehtoistoiminta

Oletko ollut mukana vapaaehtoistoiminnassa? Kerro se ”Volunteer Experience” -kohdassa!

8. Taidot

(Featured Skills & Endorsements) Lisää itse taitojasi ja osaamistasi koskevia hakusanoja. Mistä asioista tiedät? Millä alalla olet asiantuntija? Mitä työkaluja, ohjelmistoja ja kanavia osaat käyttää? Näiden hakusanojen perusteella muut voivat löytää profiilisi. Lisäksi muut voivat käydä profiilissasi todentamassa näitä mainitsemiasi taitoja. Vieraile myös verkostosi profiileissa.

9. Saavutukset

Löytyykö sinulta suoritettuja kursseja, sertifikaatteja tai palkintoja, joista haluat kertoa? Mitä kieliä osaat?

10. Kiinnostuksenkohteet

Liity itseäsi kiinnostaviin ryhmiin ja seuraa yrityksiä, aiheita ja mielipidevaikuttajia. Jos et keksi, mihin ryhmiin voisit liittyä, käy vakoilemassa, missä ryhmissä tuntemasi henkilöt ovat.

 

Näillä eväillä saat hiottua LinkedIn -profiilisi huippuunsa! Tämän jälkeen on hyvä muistaa olla aktiivinen ja käydä päivittämässä profiilin tietoja säännöllisesti.

Seuraa blogiamme ja lue jatkossakin käytännöllisiä vinkkejämme työnhakuun!

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Henkilöbrändäys työnhaun tukena

Henkilöbrändäys somessa

_

Teksti: Roosa Kallström ja Siiri LaaksonenThere are no comments

Add yours