lindstro%cc%88m

Lindström: Kurkistus kulissien taakse

Tiesitkö, että Lindström on jo lähes 170-vuotias perheyritys? Iästään huolimatta talon veto ei suinkaan ole hiipunut. Yritys on edelleen erittäin kasvuhakuinen ja vieläpä kansainvälisesti. Kvartaalitaloudessa sitä helposti unohtaa, miten monta kvartaalia elämää ja päätöksentekoa pitkän historian omaavassa yrityksessä voikaan olla. Pitkät perinteet näkyvät tietenkin vahvasti Lindströmin kulttuurissa, työotteessa ja  omistajasuhteissa.

Vaikka Lindström antaa ulospäin verrattain neutraalin, jopa varovaisen vaikutelman, sisäisesti bisnestä johdetaan kuulemma hyvin määrätietoisella otteella. Eräs lindströmiläinen totesi: ”Lindström on paljon (näkymätöntä) mainettaan parempi juttu!” Lindströmiläiset kertovat, että yrityksen arvoissa korostuvat vahvasti maalaisjärki, pitkäjänteisyys, eettisyys ja perhearvot.

Pääsimme tutustumaan Lindströmiin uuden myynnin koulutusohjelman, Myyntikoulun, käynnistämisen yhteydessä syksyllä 2013. Meitä alkoi kiinnostaa se aito Lindström kulissien takana. Tämä yritys on nimittäin ollut verrattain hiljaa tekemisistään. Tällaiseen ikään ei kaiketi pääse, ellei kulissien takana ole jotain vallan erityistä. Päätimme tehdä myyrän työtä, kysellä itse lindströmiläisiltä  ja ynnätä yksi plus yksi yhteen. Tällainen yhteenlaskutoimitus meiltä syntyi asioista, joita halusimme sinulle Lindströmistä kertoa:

”Cares For Your Image”

Lindströmillä toimitaan eettisesti joka käänteessä. Epärehellisyyttä ei kerta kaikkiaan siedetä. HR on talossa poikkeuksellisen pitkälle ”työntekijän asialla”. Myös alihankkijoilta ja yhteistyökumppaneilta odotetaan vastuullista toimintaa. Yritys on tästä tunnettu ja kestää kyllä kriittisimmänkin tarkastelun. Lindströmiin luotetaan, niin työnantajana kuin kumppaninakin. Asiakassuhteiden kestävyyttä punnitaan usein yli huonojen aikojen. Pitkäjänteisestä asiakassuhteiden ylläpitämisestä on tehty Lindströmillä toiminnan yksi kulmakivi. Yhteys kestää hyvät ja huonot ajat asiakkaan tarpeiden mukaan joustaen. Yrityksellä on selvästi tilanneälyä. Tästä kertoo myös Lindströmin slogan.

Tärkeintä on asenne

Myyrän työmme perusteella näyttää siltä, että Lindströmillä on tavallaan helppoa olla töissä. Helppous ei tarkoita tietenkään helppoheikkiyttä vaan sitä, että henkilöstön ja yrityksen välinen suhde vaikuttaa mutkattomalta, puolin ja toisin joustavalta, sekä kummankin osapuolen tarpeista välittävältä. Varmaankin siitä syystä vaihtuvuus on talossa vähäistä ja työurat pitkiä. Hyvät tekijät tulevat huomioiduksi. Henkilökunnan mukaan kulttuurissa arvostetaan vastuunkantavaa, positiivista ja kivalla tavalla nöyrää, oppivaista asennetta. Työssä onnistumista seurataan, tietenkin, mutta tavoitteisiin pääsemistä myös tuetaan suunnitelmallisesti.

Positiivista virtaa

Talon sisällä on aistittavissa työnteon positiivinen virta. Porukka on palveluhenkistä ja ratkaisuorientoitunutta. Kuokkaan ja lapioon tartutaan mukisematta hymyssä suin. Lindströmiläiset eivät suinkaan maadu työpisteilleen, vaan yrityksen arjessa on vahvasti läsnä reipas tekemisen meininki. Ammattitaidon ja palvelun taso, sekä selkeät palvelukonseptit mahdollistavat hyvät asiakaskohtaamiset.

 

Kuva: Lindström

Teksti: Susanna Rantanen, Emine

 

Tämä juttu liittyy Eminen Lindströmille toteuttamaan rekrytointimarkkinoinnin yhteistyötä. Tämä juttu on kirjoitettu rakkaudesta lajiin, eli kiinnostaviin työpaikkoihin ja -yhteisöihin. Suuhumme ei pistetä sanoja vaan poimimme itse mielestämme tärkeitä ja todennäköisesti lukijalle arvokasta tietoa kohdeyrityksestä. Alkuperäistä 17.10.2013 julkaistua juttua on päivitetty 5.2.2014 ja 8.4.2015.


There are no comments

Add yours