BTJS työhakemus 2-2

Työhakemusvinkit: Näin koostat visuaalisesti tyylikkään ja helppolukuisen työhakemuksen

Rekrytoijan tai rekrytoivan esimiehen työpöydälle tärähtää parhaimmillaan hervottoman paksu nivaska työhakemuksia. Hakemuksia selataan silmäillen, jotakin kiinnostavaa ja silmiinpistävää etsien. Tiesitkö, että rekrytoija käyttää hakemuksen silmäilyyn keskimäärin kymmenen sekuntia? Työhakemuksen ensivaikutelman perusteella rekrytoija saattaakin syventyä silmiin osuneeseen kiinnostavan näköiseen hakemukseen.

Miten hyvän hakemuksen ensivaikutelma luodaan? Tiesitkö, että muutamalla helpolla niksillä saat tehtyä työhakemuksen, jota ei diskata ainakaan kehnon ulkoasun tai yhteystietojen vaikean löydettävyyden vuoksi.

 

Näin koostat visuaalisesti tyylikkään ja helppolukuisen työhakemuksen

Näin koostat visuaalisesti tyylikkään ja helppolukuisen työhakemuksen

  1. Oikean tekstinkäsittelyohjelman käyttö ja asiakirjastandardi

Ethän lähetä työhakemustekstiä suoraan sähköpostiin kopioituna? Jos et ole vielä perehtynyt Word -ohjelman käyttöön ja sen asiakirjatoimintoihin, tee se mitä pikimmin. Valitse hyvä ja helppolukuinen fontti, kuten vaikkapa Arial. Sopiva fonttikoko on 10-12.

Kirjoita tärkeimmät yhteystietosi ylätunnisteeseen: nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Näin rekrytoija löytää helposti yhteystietosi. Googlaamalla hakusanan ”asiakirjastandardi” löydät paljon asiakirjamalleja ja ohjeita, joista voit katsoa osviittaa muun tekstin asetteluun.

  1. Oikeaan tiedostomuotoon tallentaminen

Monet rekrytoijat vielä vuonna 2017 tulostavat paperille potentiaaliset hakemukset. Tallenna siis työhakemuksesi PDF -muodossa, jotta se näkyy ja tulostuu vastaanottajalle samannäköisenä kuin sinun tietokoneesi näytöllä.

Jos erehdyt lähettämään tekstitiedoston suoraan Word-dokumenttina, rivitys voi mennä metsään ja sisältö voi näkyä vastaanottajalla joukkona erikoisia merkkejä, joita ei voi lukea edes ulkoavaruuden asukas. Ole tarkkana, ettei hyvä hakemuksesi joudu roskakoriin tästä syystä!

  1. Silmäiltävyys

Hyvän tekstin tunnusmerkkeihin kuuluu, että sitä voi silmäillä ja samalla saada kuvan siitä, mitä teksti sisältää. Moni tekee silmäilemällä päätöksen siitä, haluaako lukea tekstin kokonaan. Näin sinäkin varmasti teet nykypäivän informaatioähkyssä.

Kirjoita siis lyhyitä lauseita ja vältä monen sivulauseen lausehirviöitä. Kokoa lauseista lyhyitä, noin viiden lauseen kappaleita. Lisää kappaleille tarvittaessa kuvaavat väliotsikot. Kiinnostavilla väliotsikoilla voit houkutella lukijaa lukemaan pidemmälle.

Näin koostat visuaalisesti tyylikkään ja helppolukuisen työhakemuksen

  1. Tekstin pituus

Työhakemuksesi tärkein tehtävä on työhaastatteluun pääseminen. Yleensä tärkeimpien myyntiargumenttien esittely mahtuu yhden sivun mittaiseen hakemukseen. Jos työhakemuksesi on kolmen sivun mittainen monsteri, kannattaa sinun miettiä tarkemmin, mikä on viestisi ydin. Yhden sivun mittainen napakka myyntipuhe erottuu edukseen. Se näyttää hyvältä myös tulostettuna!

Myöskään liian lyhyt työhakemus ei ole hyvä idea. Lue vinkit hakemuksen räätälöintiin, niin tiedät, mitä sisältöä voittajan hakemuksessa pitää olla! Lue tästä>>

No nyt alkaa näyttää hyvältä. Näillä vinkeillä koostetun hakemuksen voit lähettää ylpeänä potentiaaliselle työnantajalle. Myötätuulta työnhakuun!

Lue myös vinkit siihen, miten taustoitat avoimen tehtävän >>There are no comments

Add yours