probis-mustavalko

Probis Solutions – Koodia Jyväskylän ytimestä

Jyväskylän ytimessä majaansa pitää Probis Solutions. Toimiston tauluja kaipaavista seinistä, Ismon verhottomasta huoneesta ja keittiön koruttomuudesta en ala tekemään sen isompaa numeroa, sillä jujuna tässä jutussa on kertoa, millainen on työhönsä tyytyväisten koodivelhojen Probis.

Probis on yrittäjä Ismo Reitmaan luotsaama vuonna 2003 perustettu vakaassa vauhdissa oleva asiantuntijayritys, joka on keskittynyt vaativiin integrointi- ja tiedonkäsittelyratkaisuihin. Mistään kevyestä kehittämisestä ei Probiksen kohdalla ole kyse. Kymmenhenkinen tiimi on asiakkaidensa luottopelaaja, joka toteuttaa järeitä pro-vehkeitä ja työkaluja vaativaan ammattikäyttöön.  Esimerkkeinä Probiksen omista toteutuksista mainittakoon pilvipalveluna toimiva Invoice Pro ja integraatio- ja tiedonsiirtomurheet historiaan jättävä Cloudsweep.

Töitä vapaalla tyylillä

Probiksella kaiken keskiössä on se, että työtä saa tehdä rauhassa ja omalla tyylillä. Turhien hallintohimmeleiden puuttuessa, kukaan ei ole niskan takana mikromanageeraamassa tai tahtipuikkoa heiluttamassa. Tuotantopäällikkö Jalmari tekee kaikkensa, että olennaisiin asioihin kuulumaton kohina blokkautuu häneen. Näin koodivelhot saavat rauhassa tehdä sitä, mikä parhaiten edesauttaa työn edistymistä. Työn tekeminen perustuu luottamukseen ja koodareilla onkin täysi vapaus jalostaa toimintatapoja sekä ottaa aikaa hyödyllisten teknologioiden omaksumiseen.
Kynnystä kysymiseen ei pienessä tiimissä juurikaan ole. Tiedonkulkua edistämässä ovat jokapäiväiset dailyt, sisäinen chätti ja kerran kuussa Ismo kutsuu koko porukan aamiaiselle kertoakseen,  missä firman kanssa oikein mennään. Vaikka työ on itsenäistä, ei se suinkaan ole yksinäistä. Toteutuksia speksataan yhdessä jatkuvalla syötteellä ja lounaalla käydään porukalla.
Pikkujouluissa keskityttiin olennaiseen

Pikkujouluissa keskityttiin olennaiseen

Auringonnoususta Harjun iltasoittoon?

Krooniset ylityöt eivät kuulu Probiksen kulttuuriin. Työt hoidetaan päiväsaikaan, eikä kukaan jää toimistolle Harjun iltasoittoa hyräilemään. Vaikka kerran kuukaudessa tehdäänkin palvelinpäivitykset varsinaisen työajan ulkopuolella, vankka periaate on, että työ ei ole muun elämän este. Täällä ymmärretään, että järjestelmäkehityksen vastapainoksi tarvitaan omia juttuja.  Tässä porukassa suosittua tuntuu olevan musiikin ja moninaisten tietokone-, lauta- ja korttipelien lisäksi vaipanvaihto. Hyvinvoinnista huolehditaan tarjoamalla hyvät liikuntaedut, kuukausittainen hierontakäynti ja keskiviikkoisin käydään Jyväsjärvellä juoksemassa. Alakerran saunakoppikin lämpiää tarvittaessa.

”Ne on ne jätkät”

Kuten IT-alalla tuntuu usein olevan, Probiksen tiimi on muodostunut verkostojen avulla. Ismo ja Olli ovat veljeksiä. Olli löysi porukkaan Sampsan, joka on jo nyt siirtynyt työntekijästä asiakkaan saappaisiin. Sampsan kautta mukaan lyöttäytyivät veljekset Teemu ja Taavi sekä heidän ystävänsä Mikael. Juho aloitti harjoittelijana ja Helsingistä käsin etäilevä Heikki oli vanhan työntekijän Jonin kämppis. Olli taas pokasi Jalmarin koripallojoukkueen saunasta ja Hannu on vanhan työntekijän Timon kollega. Iiron linkkinä taloon toimi harkkatyötä ohjannut Taavi.
Probiksen tuorein jäsen Iiro kuvailee työpaikkaansa fenomenaaliseksi työympäristöksi, jossa työntekijöistä huolehditaan ja annetaan tilaa kehittyä. Luottamuksen ja tiimin tuen Iiro sai heti kättelyssä. Ikäeroista, eri elämäntilanteista ja kokemusvuosista huolimatta, Iiro toteaa, että perusmeininki toimistolla on hyvinkin nörttiensä näköistä.
”Ne on ne meidän jätkät, niistä mää olen kyllä todella ylpeä”, Ismo Reitmaa, yrittäjä
Probiksella pääset muuten halutessasi hifistelemään myös pienpanimo-, käsityöläis- ja erikoisoluita

Probiksella pääset muuten halutessasi hifistelemään myös pienpanimo-, käsityöläis- ja erikoisoluita

Teksti: Outi Keskinen, Emine
Kuvat: Probis Solutions
Tämä juttu liittyy Eminen ja Probiksen rekrytointimarkkinoinnin yhteistyöhön. Juttu on kirjoitettu rakkaudesta lajiin, eli kiinnostaviin yritystarinoihin, työpaikkoihin ja työyhteisöihin. Suuhumme ei pistetä sanoja vaan poimimme itse mielestämme tärkeää ja todennäköisesti lukijalle arvokasta tietoa kohdeyrityksestä tai työstä kohdeyrityksessä.


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment