rakettitiede-fla%cc%88ppivitsivitsi

Rakettitiede – Arttumaisuutta etsimässä

Kysyin Rakettitieteen toimarilta Juhalta, millaisia tyyppejä heidän riveihin nyt oikein tarvitaan. Juha totesi, että Arttu kakkonen olisi tosi kova. Hyvä juttu, etsitään sitten Arttua, mutta kuka tämä Arttu oikein on?

Arttu – Mies Rakettitieteeltä

Oletko sattunut törmäämään siihen tyyppiin, joka briljeeraa baaritiskillä henkselit paukkuen, että ”tsekititsek, kato millasen monadin mä just tein!”? Voin todeta, että se ei ollut Arttu. Arttu oli se kaveri siinä vieressä, joka kysyi tuolta vipstaakkelijantterilta, että ”vau aika hieno, mutta onko siitä mihinkään? ”

Arttu uskoo, että vaikka välillä on kiva hifistellä tekniikalla, tärkeintä kaikissa hommissa on kuitenkin se, mitä käyttäjä tarvitsee. Jos mummun pitää päästä kauppaan parisen kertaa viikossa, ei hän tarvitse ajoteholtaan Ferrarin kaltaista kiituria, vaan sen käypän menopelin, jonne mahtuu parit ostoskassit. Koodi voi myös tarpeen vaatiessa olla tylsää. ”Ei nyt mitään php-tunkioita jaksa kukaan ylläpitää, mutta jos se homma toimii tarpeeksi hyvin, niin ei sitä loppukäyttäjää kiinnosta onko siinä käytetty Clojurea vai ScyllaDB:tä. Jos jollain haluaa baaritiskillä briljeerata, niin sillä onko joku breikannut vai ei.” Tällainen on Artun kaltainen Rakettitieteilijä. Sellainen, jolla pöksyt pysyy jalassa ilman henkseleitäkin.

Aikuisten työt vai oma tyyli?

Ennen Rakettitieteen perustamista Arttu, Juha, Jarno ja Kalle tuumasivat, että lähdetäänkö aikuisten töihin vai jatketaanko omalla tyylillä startup-hommia. Miehet päätyivät jälkimmäiseen ja Rakettitieteen maaginen kaasupallo oli syttynyt. Ideana oli tehdä asiakasprojekteja normaalilla tuntilaskutuksella ja samalla hyödyntää kassaan kertyviä varoja omien tuotteiden kehitykseen. Näin se homma toimii pääpiirteissään nytkin; osa hommista on sitä perinteisempää asiakasduunia ja osa ihan omaa yrittämistä. Joihinkin näistä startupeista Rakettitiede lähtee mukaan joint venture- tai osaosakkuus –periaatteella, mutta sitten on esimerkiksi VibeCatch (kts. alla), joka on täysin omassa omistuksessa.

Asiakasprojekteissa jujuna on se, että ei olla pelkkiä käsipareja tai niitä extramörköjä kellarissa. Homman pitää olla ainakin semimielekästä, että siihen ylipäätään lähdetään. Rakettitieteilijän kokemus ja tekniikkaosaaminen ovat jo sillä tasolla, että pelkän nurkkanysväämisen sijasta on mahdollista tarjota projekteihin kokonaisnäkemystä. Omaan tyyliin kuuluu myös se, että työstä maksetaan tuntuva korvaus.

VibeCatch -Mikä fiilis tietokonemies?

Arttu käyttää itse paljon aikaa startupien ja Rakettitieteen omien kehitysprojektien parissa. Vaikka kuinka kalastelen päräyttävää tarinaa Rakettitieteen kontribuutiosta ”Suomi -työhyvinvoinnin kärkimaa 2055” –hankkeelle, Arttu ei sitä minulle tarjoile. Arttu vetoaa tekijän jääviyteen ja sanoo, että teknisenä toteutuksena VibeCatch ei nyt kovin magee ole, mutta konseptina todella toimiva. Mukaillen Artun suhtautumista kaikkeen ohjelmistokehitykseen, VibeCatch perustuu oikealle tarpeelle, on hyödyllinen ja toimii juuri niin kuin sen pitäisi. Idea lähti siitä, että koska Rakettitieteilijät istuvat pääasiallisesti asiakkailla sormet koodissa, heitä ei juurikaan näe Kimmeltien lasipalatsin käytävillä. Arttua stressasi ajatus, ettei tiedä miten heidän tyypeillä oikeasti menee ja pohti miten saisi mahdollisimman kevyesti kerättyä tiedon poppoon tunnelmista. Arttu sorvasi proton ja huomattiin, että tästähän voisi tehdä poppista isommallekin porukalle. Vaikka päävastuu VibeCatchistä on Artulla ja Juhalla, kehitykseen on näppinsä tökännyt useampi aiheesta kiinnostunut Rakettitieteilijä. VibeCatchin nerouteen voit tutustua lisää täällä.

Tule töihin ohjelmistokehittäjä!

Tosiasiahan on, että Arttua ei voi kloonata, ainakaan lähitulevaisuudessa.  Millainen olisi sitten se Arttumainen, kovan tason ohjelmistokehittäjä aka Rakettitieteilijä, jota tässä porukassa tarvitaan? Artun näkemys asiaan on tyhjentävä:

”Ei me työhaastattelussa knoppikysymyksiä kysytä, vaan tässä iässä ymmärretään, että tekniikat vaihtuu, uutta joutuu opettelemaan jatkuvasti ja kaikki uudet videopelit ovat paskoja. Jos noista kolmesta asiasta on kahden kanssa sinut, niin sitten on oikeanlainen tyyppi vaikkei täydellistä Cortex-assemblyä tai WebGL deferred rendereriä osaisi ulkomuistista liitutaululle suoraan kirjoittaakaan.”

Alkoiko hommat kiinnostamaan? Hyvä taide jakaa aina mielipiteet, mutta jos sinulle soljahtaa mutkaton ja rehellinen meininki bling blingin sijasta, kannattaa katsastaa Rakettitieteen tarkemmat speksit työnhakuun. Napsauta itsesi tänne ja hae vaikka tänään.

Tämä juttu liittyy Eminen ja Rakettitieteen rekrytointimarkkinoinnin yhteistyöhön. Juttu on kirjoitettu rakkaudesta lajiin, eli kiinnostaviin yritystarinoihin, työpaikkoihin ja työyhteisöihin. Suuhumme ei pistetä sanoja vaan poimimme itse mielestämme tärkeää ja todennäköisesti lukijalle arvokasta tietoa kohdeyrityksestä tai työstä kohdeyrityksessä.

Teksti: Outi Keskinen

Kuvat: RakettitiedeThere are no comments

Add yours