image3

Testimate – kokeneen testaajan toinen koti

Testimate tarjoaa ohjelmistotestauspalveluita pieniin ja suuriin järjestelmähankkeisiin. Yritys sai alkunsa vuonna 2011, kun testauksen konkarit Sauli, Juha ja Klaus totesivat, että oma on aina oma ja yrittäjänä on vapaus tehdä asiat niin kuin itse parhaimmaksi näkee.

Tällä hetkellä Testimaten nimissä hommia paiskoo kymmenkunta henkilöä, ja koska asiakkaita riittää enemmän kuin käsipareja, halutaan riveihin lisää testauksen kovia luita. Kasvu ei kuitenkaan ole itse tarkoitus, vaan laatu. Testimatelle ei siis rekrytoida kasvun kiilto silmissä, vaan etsitään niitä, jotka haluavat hoitaa hommansa pieteetillä ja olla tunnettuja osaamisestaan ja korkeasta työmoraalistaan.

Laadukasta laadunvarmistusta

Testimate sai syntynsä osaksi siksi, että perustajat halusivat panostaa entistä enemmän työnsä laatuun: päästä tekemään niitä kaikkein vaativimpia projekteja ja antamaan parasta mahdollista testauspalvelua asiakkaan liiketoimintaa ymmärtäen. Asiakkaat vaihtelevat villien ideoiden startupeista pankki- ja rahoitusmaailman suuryrityksiin, ja asiakkaille laatu näkyy itse testauksen lisäksi siinä, ettei Testimate testaa vain testaamisen ja laskuttamisen ilosta. Tarjoukset tehdään sen pohjalta, mikä on asiakkaalle parhaaksi – ei sen pohjalta, mikä tuo eniten ja pisimpään rahaa Testimatelle. Ja koska yritys on keskittynyt täysin testaukseen, eivät testimatelaiset joudu tekemään työnsä laadussa kompromisseja, kun halutaan projekti nopeasti läpi ja rahat asiakkaalta ulos.

Tyytyväinen asiakas – hyvä korvaus

Operatiivisten kulujen sijaan Testimate haluaa panostaa reiluun hyvästä työstä palkitsemiseen. Peruspalkka on kohdillaan ja bonus napsahtaa kuukausipalkan päälle, jos työn jälki on priimaa ja asiakas maksaa laskun riemusta kiljuen. Myös muut työsuhde-edut ovat toki kohdillaan. Hommia paiskitaan toisinaan paljonkin, mutta ilman paimennusta ja siihen luottaen, että jokainen hoitaa tonttinsa ja osaa ottaa oman aikansa takaisin sekä bisneksen että itsensä kannalta oikealla hetkellä.

Seniorina senioreiden joukossa

Testimate voi hyvällä omallatunnolla sanoa olevansa yritys, jossa kaikki ovat senioreita. Seniorius ei kuitenkaan tarkoita eläkeiän aktiivista odottelua tekohampaat lasissa, vaan sitä, että saat kollegaltasi valveutuneen näkemyksen, joka ei perustu pelkkiin mielipiteisiin, vaan faktoihin ja kokemukseen. Tällä hetkellä jokaisella testimatelaisella on takanaan yli 10 vuotta laadunvarmistusta. Kannukset on siis hankittu ja oppirahat maksettu, mikä vapauttaa energiat tasokkaan asiakastyön tekemiseen.

Kokemus ja ammattilaisuus näkyvät Testimatella myös kykynä ja haluna kantaa vastuuta oman työn laadun lisäksi tiedon jakamisesta, kaverin auttamisesta ja yrityksen toiminnan kehittämisestä. Jos huomaat jossain parannettavaa, kehitysideat ovat tervetulleita, eivätkä taatusti jää byrokratian hiekkaisiin rattaisiin. Kaikkien kanssa ei keskustella päivittäin, mutta puitteet sähköiselle ajatustenvaihdolle löytyy. Kokemuksia jaetaan aktiivisesti viikkopalavereissa ja ad hoc –tyyppistä sparrailua käydään päivittäin Lyncin ja erinäisten chattien välityksellä. Osaamista kokoonnutaan jakamaan kasvokkain ajankohtaisten teemojen ja projektien tiimoilta säännöllisen epäsäännöllisesti ja samalla on oiva tilaisuus istua iltaa työporukalla hyvän ruoan, juoman ja seuran parissa.

Seniorina on hyvä olla muiden senioreiden kanssa: joka ikiseen kollegaan voi aina luottaa ja kaikkien presenssi huokuu sitä, että tiedetään oikeasti, mistä puhutaan. Mikko, Testimate

Testimatelaiseksi?

Jos haluat työnantajaltasi toimistotilat viimeisen päälle, ylhäältä alas -ohjausta ja tykkäät hyvin kontrolloidusta toiminnasta, ei Testimate ole sinulle. Jos sen sijaan haluat tehdä töitä näkemyksellisten ammattilaisten joukossa, arvostat välitöntä tunnelmaa, hyvin avointa huumoria sekä itsenäistä työtä ja yritystä, jonka toimintaan pääset vaikuttamaan, voi Testimate olla sinulle se oikea. Kurkkaa tarkemmin, mitä on tarjolla ja ota yhteyttä Klausiin tai Juhaan. Sillähän se selviää.

 

Teksti: Iida Mustonen

Kuvat: Testimate

 

TÄMÄ JUTTU LIITTYY EMINEN JA TESTIMATEN YHTEISTYÖHÖN. JUTTU ON KIRJOITETTU RAKKAUDESTA LAJIIN, ELI KIINNOSTAVIIN YRITYSTARINOIHIN, TYÖPAIKKOIHIN JA TYÖYHTEISÖIHIN. SUUHUMME EI PISTETÄ SANOJA, VAAN POIMIMME MIELESTÄMME TÄRKEÄÄ JA TODENNÄKÖISESTI LUKIJALLE ARVOKASTA TIETOA KOHDEYRITYKSESTÄ TAI TYÖSTÄ KOHDEYRITYKSESSÄ.There are no comments

Add yours