13417446_1410288439002739_5843742180745995690_n

Testimate – Miksi Tero ja Markku ovat testimatelaisia?

Testimate tarjoaa korkealuokkaisia ohjelmistojen testauspalveluita pieniin ja suuriin järjestelmähankkeisiin. Yrityksen henkilökunta koostuu alan kokeneista ammattilaisista ja yritys on perustettu alun perin siksi, että haluttiin varmistaa oman työn erinomainen laatu, kiinnostavimmat projektit ja onnistumisten näkyminen omalla pankkitilillä. Ja koska omassa yrityksessä kaiken voi tehdä itse, niin kuin parhaaksi näkee.

Tätä artikkelia varten haastateltiin kahta testimatelaista, Teroa ja Markkua. Tero on viihtynyt talossa jo 2,5 vuoden ajan, kun taas Markku on siirtynyt testimatelaiseksi 3 kuukautta sitten. Muiden testimatelaisten tapaan molemmilla on pitkä historia ohjelmistotestauksen asiantuntijoina ja kovina luina.

Tero ja Markku kumpikin ovat päätyneet Testimatelle ketjureaktiona vanhojen kollegojen perässä. ”Työkaveri sanoi minulle, että nyt me lähdemme tuonne noin”, Tero kuvailee. Kaveri lähti Testimatelle ja Tero meni perässä. Myös Markku tuli Testimate-tiimiin tuttujen kautta. Mutta miksi Tero ja Markku jäivät Testimatelle? Me selvitimme kolme syytä.

1. Pieni firma on ketterä, päätöksenteko nopeaa ja byrokratia vähäistä

Testimatella saa tehdä samoja tehtäviä, joita monet pitkän uran tehneet alan ammattilaiset ovat tehneet jo kymmenen vuotta. Se, mikä kokenutta osaajaa testimatelaisessa toimintakulttuurissa viehättää, on aito ketteryys. Byrokratia on Testimatella vähäistä ja kevyttä. Sisäisessä päätöksenteossa ollaan nopeita; hommat luistavat, eikä turhaa kitkaa ole.

Tero mainitsee arjen esimerkin ketterästä toimintatavasta. ”Jos eteen tulee vaikka jokin sisäinen huoltotyö, se on kymmenen minuuttia, pari viestiä ja asia on hoidettu.” Myös Markku on lyhyessä ajassa ehtinyt huomata ketterän ja nopean tyylin: mitään ei tarvitse odotella, mikä sujuvoittaa omaa työskentelyä. Lisäksi pienessä firmassa omiin työtehtäviin, tekemisen tyyliin, työvälineisiin ja työaikoihin saa vapauden.

Litteän hierarkian yrityksessä mikään ei ole tiettyyn vanhaan kaavaan sidottua tai ylhäältä päin määrättyä, eikä sen mukaan tarvitse tehdä, miten on aina tehty ja miten on totuttu. Testimaten asiantuntemusta ostavat laajasti erisuuruiset yritykset ja asiakkaana on paljon esimerkiksi finanssialan yrityksiä. Kun kaikilla testimatelaisilla on alalta vankka kokemus, päästään mukaan myös isoihin projekteihin. ”Konsulttina erilaisissa projekteissa pääsee tutustumaan asiakkaaseen helposti. Sitä pääsee tuottamaan omalla työllään wow-efektin, mikä on työn ehdottomia hienouksia”, Tero summaa.

 2. Testimate tarkoittaa alan kokeneinta huippuammattilaisuutta

Testimatella on töissä ohjelmistotestausalan kovimmat ammattilaiset. Kysyntä parhaista osaajista on myös suurta ja sehän Testimatella tiedetään. Tero kertoo, että häntäkin yritetään tasaisin väliajoin kiskoa muualle. Hän ei kuitenkaan lähde, sillä hänelle testimatelaisuus merkitsee huippuammattilaisuutta ja reilua tiliä. Ammattitaitoon luottavat myös asiakkaat, sillä huippulaatuisen lopputuloksen tuottaminen onnistuu testimatelaiselta hyvällä asenteella ja ilman hampaidenkiristelyä. Siitä maksetaan hyvin.

 

Tasaisin väliajoin joku yrittää rekrytä minua jonnekin, mutta vaikea tästä on mihinkään lähteä. Täällä hyvin tehdystä työstä saa reilun korvauksen, jollaista muilla ei ole tarjota. -Tero

 

Testimatelaisten huippuammattilaisuuden ydin piilee uuden omaksumisessa: joustavuus ja avoin mieli uusien asioiden ja tekemisen suhteen on tärkeää, jotta ajan hermolla pysytään. Aallonharjalla pysyttely näkyy esimerkiksi asiakkaille tarjottavien testauspalveluiden kirjon laajuudessa. ”Kyllä testimatelaisuus on sitä, että eletään vahvasti tätä päivää ja ollaan jatkuvasti hereillä uusia haasteita varten”, Markku sanoo.

3. Testimatelaisuus on kuin yrittäjänä olemista

”Minä olen aina sanonut, että testimatelaisuus on lähinnä yrittäjyyttä ilman yrittäjänä olemista”, Tero kuvailee. Yrityksessä koko henkilökunta koostuu konsulteista, jotka kärräävät rahaa taloon. Raha käytetään palkkoihin ja yhteisiin etuihin. Kun toiminta on näin tehokasta ja organisaatiomalli litteä ilman varsinaisia isoja pomoja, tili on töiden onnistuessa todella hyvä. Myös jokaisen omasta myyntihenkisestä asenteesta on Testimatella konkreettista hyötyä. ”Sitä tietää onnistuneensa, kun asiakas jatkaa sopimusta”, Tero summaa. ”Ja se tietenkin näkyy myös omassa tilissä.”

Testimatelaisen konsultin ”mindset” on Teron mukaan sitä, että uskalletaan hypätä suoraan altaan syvään päähän ja tarttua toimeen. Muut eivät silloin ole katselemassa perään, kun kovat luut tekevät sen, minkä parhaiten osaavat.

Lue myös: Testimate – Kokeneen testaajan toinen koti

Tarttuiko testimatelaisuus? Oletko sinäkin ohjelmistotestausalan kova luu? Surffaa eteenpäin tästä linkistä>>

 

__

Teksti: Siiri Laaksonen

Kuvat: Testimate

TÄMÄ JUTTU LIITTYY EMINEN JA TESTIMATEN YHTEISTYÖHÖN. JUTTU ON KIRJOITETTU RAKKAUDESTA LAJIIN, ELI KIINNOSTAVIIN YRITYSTARINOIHIN, TYÖPAIKKOIHIN JA TYÖYHTEISÖIHIN. SUUHUMME EI PISTETÄ SANOJA, VAAN POIMIMME MIELESTÄMME TÄRKEÄÄ JA TODENNÄKÖISESTI LUKIJALLE ARVOKASTA TIETOA KOHDEYRITYKSESTÄ TAI TYÖSTÄ KOHDEYRITYKSESSÄ.There are no comments

Add yours