kim-ja-tuomo-05-2014

Tietoturvaa ja käyttäjähallintaa sukkasiltaan mustaa huumoria kylväen

Sanovat, että jos ajaudut työskentelemään tietoturvan pariin, olet hieman outolintu. Ja jos intohimosi kohdistuu käyttäjähallintaan, olet vielä astetta oudompi tapaus. Olet ehkä jopa pedantti masokisti tai muuten erikoinen sielu rajoittuneena keskiluokkaiseen ruumiiseen.

Siis mitä?

Nixun Miika Kaupin ja Markus Salon mielestä käyttäjä- ja identiteetinhallinnan parissa ei työskennellä rahan vuoksi vaan pohjalla täytyy olla aito kiinnostuksen palo itse työhön. Työssä ratkotaan ennennäkemättömiä haasteita; tehdään asioita, joita kukaan ei ole vielä tehnyt. Projektit ovat pitkiä ja niissä kohdataan jatkuvasti uusia ongelmia, joiden yli on vain päästävä. Työ on äärimmäisen vastuullista sillä kyse on lähes aina asiakkaalle liiketoimintakriittisistä asioista. Hommat on hoidettava just eikä melkein, kulmissa oikomatta. Ei siis ole sattumaa, että näistä seikoista rakentuvat myös Nixun arvot: vastuullisuus, ratkaisuhakuisuus ja jämptiys. Eli pedanttiudesta ei ole ainakaan haittaa näissä hommissa.

Mikä Nixun IdM-tiimiläisiä sitten yhdistää muuten?

Raskas työ vaatii raskaat huvit. Ei ehkä ihan kirjaimellisesti tässä tapauksessa, mutta vaativaa työtä on tapana toimiston arjessa keventää mustalla huumorilla. Sarkasmi kukkii ja meno toimistolla on muutenkin rentoa.

Tuo kodinomaisuus kuvastaa muutenkin toimintaa ja kanssakäymistä. Sukkasillaan kävelijöitä tulee toisinaan vastaan käytävillä enemmän kuin kengät jalassa lompsijoita. Toisia on helppo lähestyä ja ongelmat uskalletaan nostaa esille, jos sellaisia tulee vastaan. Ne kun on nyt vain tehty ratkottaviksi.

Nixulla pidetään kiinni aikatauluista, budjeteista ja sovituista tuotoksista. Työmääräarviot pitävät ja ammattiylpeys näkyy myös tiukassa ja jämptissä projektijohtamisessa. Johtaminen perustuu luottamukseen, ja avoimuuteen pyritään kaikessa tekemisessä.

Nixulaisen on kyettävä toimimaan itsenäisesti. Töitä on mahdollista tehdä etänä ja yleensä rooli projekteissa työskennellessä on hyvin itsenäinen. Vastuu asioiden etenemisestä suunnitelman mukaisesti on silloin tekijällä itsellään. Käden on noustava pystyyn, jos tarvitsee apua, ja itseohjautuvuus on suuressa arvossa.

Tässä tiimissä tehdään töitä sellaisten asioiden parissa, joita kukaan ei ole koskaan tehnyt. Tämä vaatii aitoa innostusta ja sitä, että sydän on mukana tekemisessä. Tällaisia osaajia tarvitaan aina lisää.

 

Teksti: Leo Rantanen

Kuvat: Nixu

 

Tämä juttu liittyy Eminen ja Nixun rekrytointimarkkinoinnin yhteistyöhön. Juttu on kirjoitettu rakkaudesta lajiin, eli kiinnostaviin yritystarinoihin, työpaikkoihin ja työyhteisöihin. Suuhumme ei pistetä sanoja vaan poimimme itse mielestämme tärkeää ja todennäköisesti lukijalle arvokasta tietoa kohdeyrityksestä tai työstä kohdeyrityksessä.
 


There are no comments

Add yours