img_4073

Tietoturvayhtiö Secrays murtaa myyttejä pk-yrityksessä työskentelystä

Siellä revitään ihan viimeisetkin mehut selkänahasta. Omistaja kyttää mun jokaista askelta. Mä joudun ihan kaiken tekeen siellä itse ja homma on muutenkin yksin pakertamista. Enhän mä saa edes kunnon palkkaa.

Jokaisella meillä on varmasti mielipide siitä, millainen on hyvä työpaikka tai millaista on työskennellä jonkin kokoisessa yrityksessä. Mielipiteisiin vaikuttavat luonnollisesti omat kokemukset mutta myös ystävien ja tuttavien kommentit tai vaikkapa yleinen keskustelu työelämästä. Isoista yrityksistä on helppo olla jotain mieltä mutta myös pk-yrityksissä työskentelystä on monilla mielipide.

Tietoturvayhtiö Secrays halusi osaltaan auttaa hakijoitaan ymmärtämään, millaista heillä on työskennellä. Samalla tuli heitettyä aika monta pk-yrityksessä työskentelyn kliseistä käsitystä romukoppaan:

  1. Tekemistä kytätään jatkuvasti. Ainakin Secraysilla arki on jotain ihan muuta. Osaajilla on vapaus järjestää omat työpäivänsä ja työskentelynsä. Pääasia on, että homma hoituu ja asiakkaan odotukset ylittyvät. Saat siis vapautta mutta myös vastuuta.
  2. Omistaja päättää mitä yrityksessä tehdään ja mihin suuntaan kehitystä viedään. Monessa pienemmässä yrityksessä henkilöstö nimenomaan saa osallistua tulevaisuuden ja strategian suunnitteluun. Secraysilla toivotaan, että uusilla työntekijöillä on ideoita ja näkemyksiä toiminnan ja palveluiden kehittämiseksi.
  3. Pk-yrityksissä on huonot palkat. Secraysilla sinulla on mahdollisuus itse vaikuttaa omaan ansiotasoosi. Voit tehdä töitä tiukkaan tahtiin ansiotasoasi maksimoiden tai panostaa enemmän vapaan ja työnteon tasapainoon. Jo normaalilla  työtahdilla pääset hyviin ansioihin.
  4. Hommia paiskitaan ympärivuorokauden hiki hatussa. Voit varmasti tehdä töitä paljonkin, jos haluat. Se, että omistaja vastailee sähköposteihin viikonloppuisin, ei tarkoita, että sinun täytyy. Työt hoituvat työajalla, jotka pitkälti itse määrität itsellesi.
  5. Isoilla yrityksillä on parhaat edut. Nykyään monet pienemmät yritykset ovat niitä, jotka etujen näkökulmasta eniten panostava henkilöstöön ja heidän hyvinvointiinsa. Varsinkin aloilla, joista kovista, hyvistä osaajista on pula, on nämä seikat laitettu kuntoon jo aikoja sitten. Pienemmissä yrityksissä eduissa on usein mahdollista huomioida työntekijöiden toiveet ja tarpeet yksilöllisemmin.
  6. Iso talo on turvallinen työnantaja. Kun ajattelee viime vuosien uutisointeja, tämä myytti on taidettu murtaa jo aikoja sitten. Secraysilla sinulla on nimenomaan parempi mahdollisuus vaikuttaa yrityksen tulevaisuuteen omalla panoksellasi. Yrityksessä ei ole keskijohtoa tekemässä päätöksiä exceliin tuijottaen. Saat omat ideasi esille ja onnistumisesi näkyvät konkreettisesti yrityksen menestyksessä.
  7. Pienessä yrityksessä on huonot kehitysmahdollisuudet. Usein pienemmässä yrityksessä sinulla on nimenomaan huomattavasti paremmat kehittymismahdollisuudet, kun pääset olemaan monessa mukana. Pääset vaikuttamaan, missä asioissa haluat osaamistasi kartuttaa. Toki jos ajattelet, että kehitys on nimenomaan tikapuita pitkin kiipeämistä, sitten pk-yritys ei välttämättä pysty tarjoamaan sinulle tavoittelemaasi urapolkua.

 

Jokaisen on itse määritettävä minkälaisen ympäristön tarvitsee menestyäkseen ja viihtyäkseen. Tätä on hyvä miettiä varsinkin, kun on vaihtamassa työpaikkaa. Ilman muuta on selvää, että yrityksiä on monenlaisia, joten onkin tärkeää ottaa selvää sinulle merkityksellisistä seikoista työpaikan vaihtamisen yhteydessä. Nämä ovat asioita, joista kannattaa keskustella avoimesti – puolin ja toisin.

 

Teksti: Leo Rantanen

Kuvat: Secrays

 

Tämä juttu liittyy Eminen ja Secraysin rekrytointimarkkinoinnin yhteistyöhön. Juttu on kirjoitettu rakkaudesta lajiin, eli kiinnostaviin yritystarinoihin, työpaikkoihin ja työyhteisöihin. Suuhumme ei pistetä sanoja vaan poimimme itse mielestämme tärkeää ja todennäköisesti lukijalle arvokasta tietoa kohdeyrityksestä tai työstä kohdeyrityksessä.


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment