2017-06-06-Img014_FullRes_sRGB

Työplus – Oiva työpaikka työterveyslääkärille

Mitä tuleekaan mieleen, jos ajattelet työterveyshuoltoa? Paperinpyörittelyä? Turhan ”helppoja” asiakkaita, joiden kanssa työskentely ei haasta ammatillisesti? Ehkä tämän artikkelin jälkeen voit unohtaa ennakkokäsityksesi ja jopa pohtia, voisiko työterveyshuolto olla vähintäänkin kokeilemisen arvoinen ala sinulle, joka haluat tehdä merkityksellistä työtä työuria pelastaen.

Alueellista elinvoimaa luomassa ja työuria pelastamassa

Työplussan juuret ovat Keski-Pohjanmaalla nyt ja tulevaisuudessa. Kompaktin kokoinen, alueellinen työterveydenhuoltoon erikoistunut yritys tunnetaan asiakkaiden ja henkilöstön parissa lämminhenkisenä, ihmisläheisenä ja luotettavana toimijana, jonka arvot näkyvät ja tuntuvat aidosti arjessa.

Asiakkaita on monilta toimialoilta maataloudesta raskaaseen teollisuuteen, joten työ on vaihtelevaa jo asiakkaiden monipuolisuudenkin ansiosta. Töitä tehdään moniammatillisissa tiimeissä, joihin kuuluvat lääkärin lisäksi terveydenhoitaja, psykologi ja fysioterapeutti. Lääkärin arki koostuu monipuolisista tehtävistä, kuten työpaikkaselvityksistä, vastaanottotyöstä, työkykyarvioista, työterveysneuvotteluista ja monipuolisesta ja –ammatillisesta tiimityöstä. Kaukana pelkästä paperinpyörittelystä siis. Tiivis yhteistyö moniammatillisissa tiimeissä varmistaa sen, että kukaan ei jää yksin; ei asiakas eikä työterveyden ammattilainen. Työtä voi ja saa tehdä osaavien kollegoiden tuella palvelun laadusta tinkimättä.

Luottamuksellisten, pitkäjänteisten ja henkilökohtaisten asiakassuhteiden luominen on keskipohjalaisella paikkakunnalla mahdollista. Työplussan lääketieteellinen johtaja Outi Paloneva kertoo, että palkitsevinta työssä on nähdä hyvin vaikeistakin tilanteista takaisin työkykyisiksi autetut asiakkaat. Sairauseläke voi olla ihmiselle suuri henkilökohtainen tragedia ja yritykselle ja yhteiskunnalle iso taloudellinen menetys. Oman työn tuloksena on pelastettu monta työuraa.

Palkitsevinta työssä on nähdä hyvin vaikeistakin tilanteista takaisin työkykyisiksi autetut asiakkaat. -Outi Paloneva

Lähes koko erikoistumispolku mukavasti samalla alueella

Työplus tarjoaa lääkäreilleen mahdollisuuden suorittaa koko työterveyshuoltoon erikoistumisen samalla alueella. Ainoastaan Työterveyslaitoksen 6 kuukauden jakso on suoritettava Kokkolan ulkopuolella, mutta sitäkään ei tarvitse lähteä suorittamaan Seinäjokea kauemmas. Alue tarjoaa työpaikkoja hyvin myös muiden ammattikunnan edustajille. Oiva mahdollisuus siis pakata puolison kanssa kimpsut ja kampsut ja ostaa vaikka reilun kokoinen omakotitalo hinnalla, jolla saa isommista kaupungeista kerrostalokaksion.

Arkipäiväaukiolojen ja yövuorojen ja viikonloppupäivystysten puuttumisen myötä aikaa jää hyvin myös harrastaa. Kokkolan alue tarjoaakin runsaasti tekemistä vapaa-ajalle. Harrastusmahdollisuuksia on maalla ja merellä pilvin pimein niin aikuisille kuin lapsille. Soitat sitten banjoa, olet teatterin ystävä, purjehdit, golffaat tai rakastat ratsastusta, Kokkolasta löytyy varmasti sinulle ja koko perheelle mielekästä tekemistä.

Inhimillinen työkulttuuri

Luottamus näkyy konkreettisena arvona Työplussan henkilökunnan arjessa. Tarkkoja ohjeistuksia ja sapluunoita kaikelle arjen toiminnalle ei ole haluttu rakentaa, vaan arjen ongelmanratkaisukykyä ja jokaisen työntekijän omaa tilaa toimia halutaan vaalia. Työplussassa kukaan ei jää kuitenkaan yksin, vaan ympärillä tukemassa on monipuolinen joukko eri alojen ammattitaitoisia asiantuntijoita. Työkaverit tulevat kohtuullisen kokoisessa talossa nopeasti tutuiksi ja työtä on mukava tehdä ihmisten kanssa, joihin voi luottaa. Työplussassa on panostettu paljon perehdytykseen. Sinua ei siis heitetä työhuoneeseen yksin Acute-tunnusten kanssa, vaan varallesi tehdään perehdytyssuunnitelma, jonka avulla saat hyvän startin työllesi tärkeänä osana Työplussan työyhteisöä.

Tutustu Työplussaan tarkemmin tästä jutusta.

Työplus kutsuu Kokkolaan

Muuttuiko mielikuvasi työterveyshuollosta? Näetkö tulevaisuutesi kenties keskipohjalaisella paikkakunnalla? Työplussan toimitusjohtaja Jarmo kertoo sinulle enemmän kuin mielellään lisää Työplussan tarjoamista työmahdollisuuksista ja odottaa yhteydenottoasi jarmo.nissi(at)tyoplus.fi tai numerossa 044 780 9228. Töitä löytyy niin uraansa aloitteleville lääkäreille kuin jo erikoistuneillekin, joten ole rohkeasti yhteydessä!

Työplussan sivuille>>

 

 

Teksti: Iida Mustonen

Kuvat: TyöplusThere are no comments

Add yours