2017-06-09-Img047_FullRes_sRGB

Työplus – Työuria pelastamassa

Mitä tuleekaan mieleen, jos ajattelet työterveyshuoltoa ja sanan herättämää mielikuvaa? Jäykkä, kasvoton ja paperinpyörittelynmakuinen korporaatio saattaa olla monen mielikuva työterveyshuoltoa tarjoavista toimijoista. Kokkolalainen Työplus sen sijaan on jotain ihan muuta.

 

Työplussan juuret ovat Keski-Pohjanmaalla nyt ja tulevaisuudessa. Kompaktin kokoinen, alueellinen työterveydenhuoltoon erikoistunut yritys haluaa profiloitua ensisijaisesti lämminhenkisenä, ihmisläheisenä ja luotettavana toimijana, jonka arvot näkyvät aidosti niin asiakkaille, kuin henkilöstöllekin. Työurien pelastaminen sekä terveellisten ja turvallisten työympäristöjen varmistaminen ovat Työplussassa sydämen asia.

Työplussassa korostetaan asiantuntijuutta, ihmisten aitoa kohtaamista ja luotettavaa henkilökohtaista palvelua. Yrityksille ja julkisille yhteisöille tarjottavia palveluita löytyy hyvin laaja kirjo, mikä mahdollistaa juuri asiakkaan tarpeeseen räätälöidyn laadukkaan palvelukokemuksen. Tämä taas mahdollistaa sen, että moniammatillisissa tiimeissä työskentelevä henkilöstö pääsee hyödyntämään ja laajentamaan koko asiantuntijuuttaan tavalla, joka tuottaa todellista arvoa asiakkaille ja siten koko alueelle.

MUUTOS PAPERINMAKUISEEN MAINEESEEN

Työplussan kunnianhimoisena tavoitteena on vaikuttaa koko työterveyshuollon maineeseen erikoisalana. Työterveyden ammattilaisten arki koostuu monipuolisista tehtävistä, kuten kuten työpaikkaselvityksistä, vastaanottotyöstä, valmennuksista, työkykyarvioista, työterveysneuvotteluista ja monipuolisesta ja –ammatillisesta tiimityöstä. Tiivis yhteistyö moniammatillisissa tiimeissä varmistaa sen, että kukaan ei jää yksin; ei asiakas eikä työterveyden ammattilainen. Työtä voi tehdä osaavien kollegoiden tuella palvelun laadusta tinkimättä. Pelkkä paperinpyörittely on arjesta kaukana ja matalahierarkkisena yrityksenä Työplus haluaa korostaa omassa toiminnassaan kehitysmyönteisyyttä ja luovuutta.

Myös luottamus näkyy konkreettisena arvona Työplussan henkilökunnan arjessa. Tarkkoja ohjeistuksia ja sapluunoita kaikelle arjen toiminnalle ei ole haluttu rakentaa, vaan arjen ongelmanratkaisukykyä ja jokaisen työntekijän omaa tilaa toimia halutaan vaalia. Työplussassa kukaan ei jää kuitenkaan yksin, vaan ympärillä tukemassa on monipuolinen joukko eri alojen ammattitaitoisia asiantuntijoita. Työyhteisön moniammatillisiin tiimeihin kuuluvat työterveyslääkäri, työterveyshoitaja, työfysioterapeutti sekä työterveyspsykologi.

Henkilökohtaisuus arvona näkyy henkilöstön sisäisissä toimintatavoissa; Työplus kannustaa työntekijöitään tekemään työtään rohkeasti omalla persoonallaan. Turha byrokratia on haluttu tarkoituksella karsia pois, jotta henkilöstön kehitysehdotukset ja luovuus voidaan huomioida ja uudet ideat viedä nopeastikin eteenpäin. Työplussassa omiin työtehtäviin ja asiakkaille tarjottaviin palveluihin saa oikeasti vaikuttaa; vaikuttamiseen ja kehittämiseen halutaan kannustaa.

TYÖPLUS KUTSUU KOKKOLAAN

Työplus luo Kokkolaan alueellista elinvoimaa. Luottamuksellisten, pitkäjänteisten ja henkilökohtaisten asiakassuhteiden luominen on keskipohjalaisella paikkakunnalla mahdollista. Työpaikkana Työplus on vakaa ja luotettava; vakavaraisessa yrityksessä työtä voi tehdä turvallisin mielin. Työplussassa hyvää on myös joustavuus arjen tilanteissa. Tästä hyvä esimerkki löytyy työajoista, joista työntekijät saavat hyvin pitkälle päättää itse. Arkipäiväaukiolojen myötä miellyttävistä työajoista kertovat myös esimerkiksi yövuorojen ja viikonloppupäivystysten puuttuminen.

Vastaava työterveyspsykologi Linda Hellsten kertoo, että henkilökunta Työplussassa on niin tyytyväistä, että huonoa sanottavaa työnantajasta on vaikea keksiä. Viihtyvyys, työilmapiiri ja yhteishenki tekevät Työplussasta työpaikan, jossa vain on hyvä olla.

Kokkola alueena on myös ihanteellinen kotikaupunki, josta löytyy koulut, päiväkodit ja mittavat harrastusmahdollisuudet niin lapsille kuin aikuisillekin. Työplus kutsuukin terveydenhoidon ammattilaisia motivoituneeseen joukkoonsa keskipohjalaiselle paikkakunnalle; Kokkola ja sen lähialueet ovat paikkoja, joissa laadukkaasta elämästä voi nauttia pääkaupunkiseutua edullisemmin.

 

Muuttuiko mielikuvasi työterveyshuollosta? Näetkö tulevaisuutesi kenties keskipohjalaisella paikkakunnalla? Houkutteleeko Kokkola? Ymmärrämme täysin! Tutustu tarkemmin Työplussaan täällä >> 

Lue myös, millaisen työpaikan Työplus tarjoaa työterveyslääkärille.

 

 

Teksti: Siiri Laaksonen

Kuvat: TyöplusThere are no comments

Add yours